SEĆANJE ĐURE MORNARA NA ĐORĐA MARJANOVIĆA: Ispunio mi se san da snimimo duet! Kao klinac bio sam đokista
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

lepa priča

SEĆANJE ĐURE MORNARA NA ĐORĐA MARJANOVIĆA: Ispunio mi se san da snimimo duet! Kao klinac bio sam đokista

Pop kultura -

Legenda šlagera Đorđe Marjanović biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a jedan od poslednjih hitova "Marina" snimio je s bendom Đura i Mornari. Vladimir Đurić otkriva za Kurir da je te 2004. godine Đoletu bio prvi put da uđe studio nakon 1969. godine.

- Bila nam je velika nam je čast da snimimo duet s legendom Beograda i naše popularne kulture Đorđem Marjanovićem. Kao klinac bio sam "đokista", dakle njegov obožavalac. Srećan sam što sam sada imao čast da s njim pevam duet. Bilo mi je jako dirljivo i prosto sam se naježio kada je Đorđe staračkim, ali još uvek vitalnim glasom zapevao: "Marina, Marina, Marina, zar ne znaš da volim te ja". Đorđe, hvala ti za ovaj duet - rekao nam je Đura Mornar.

Đorđe Marjanović
foto: Zorana Jevtić

Bend je nedavno objavio četvrti studijski "More".

- Pesmu su izveli na oproštajnom nastupu Đorđa Marjanovića 30. maja 2004. Na koncertu su učestvovali muzičari koji neguju pravac muzike čiji je Đorđe pokretač, Riblja čorba, Nele Karajlić, Jarboli, Prljavi Inspektor Blaža... Đorđa lično, tokom celog koncerta, pratili su Nada Pavlović i njen bend - objašnjava muzičar.

Đorđe Marjanović je umro u 90. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio. Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira, pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na svim stranama Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja u svoju čast - jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi, u vlasništvu "đokiste" Nikolaja Larena.

Đorđe Marjanović
foto: Printskrin / You Tube

Kurir/ M. K.

Bonus video:

02:49

KUM ĐORĐA MARJANOVIĆA I AUTORKA NJEGOVE BIOGRAFIJE ZA KURIR: Takva karijera se neće ponoviti, PRVI je imao fan klubove u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track