GORICA POPOVIĆ DOBITNICA PLAKETE VITOMIR BOGIĆ Radio je deo mog života i ova nagrada mi mnogo znači
Foto: Dragana Udovičić

bravo

GORICA POPOVIĆ DOBITNICA PLAKETE VITOMIR BOGIĆ Radio je deo mog života i ova nagrada mi mnogo znači

Pop kultura -

Kao ovogodišnja dobitnica priznanja Dramskog programa Radio Beograda za izuzetan doprinos radiofoniji, glumica otkriva šta joj predstavlja rad u ovom mediju

Ovogodišnja dobitnica plakete "Vitomir Bogić", priznanja Dramskog programa Radio Beograda za izuzetan doprinos radiofoniji, jeste glumica Gorica Popović. U radio-drami debitovala je 1974. godine i od tada je ostvarila 70 uloga, ali su njene veze sa Radio Beogradom još starije i čvršće.

- Ovo je jedna lepa nagrada koja mi znači jer je radio dobar deo mog umetničkog života. Prvi naš susret, ako ne govorimo o dečjem programu "Dobro jutro, deco", bio je u emisiji "Studio 6 vam pruža šansu". Nakon što sam prošla na audiciji, stigla sam u Beograd i snimala u studiju Radio Beograda. Pevala sam uz ansambl čuvenog Duška Radetića neki šlager i tako je počelo moje druženje sa radiom - seća se Gorica za Kurir i dodaje:

Gorica Popović
foto: Nebojša Mandić

- Kasnije sam kao student snimala male radio-drame. Imam preko 70 uloga u njima. Radio veoma volim, ali je, nažalost, sve manje u fokusu i možda se ne sluša koliko bi trebalo. Pre svega mislim na Radio Beograd, koji ima fantastične emisije, i govorne i muzičke, naročito dramski studio, koji snima divne drame. Reč je o divnom mediju koji zahteva bogatstvo glasa i emocija, jer samo kroz glas možeš da daš život liku. Najvažnija mi je uloga Edit Pjaf u priči o njenom životu - ističe glumica, čija je karijera ovenčana brojnim priznanjima, od kojih je samo 2019. godine dobila nagrade "Žanka Stokić" i "Pavle Vuisić". - Nešto su me napali s tim nagradama, ali lepo je, nije loše - u svom šaljivom maniru završava umetnica.

J. Antonijević Milošević

Bonus video:

00:29

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Gorica Popović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track