DAMIR HOYKA OBJAVIO PRVI DEO AVANTURISTIČKE TRILOGIJE: Roman "Eksperiment" pokreće aktuelne teme i čita se bez daha!
Foto: Printcreen/Instagram

u komšiluku planulo

DAMIR HOYKA OBJAVIO PRVI DEO AVANTURISTIČKE TRILOGIJE: Roman "Eksperiment" pokreće aktuelne teme i čita se bez daha!

Pop kultura -

Damir Hoyka, umetnik iz Hrvatske nedavno je objavio prvi deo avanturističkog romana u nastavcima za decu i tinejdžere od 7 do 18 godina, međutim, sam način pisanja knjige, poput mnogih svetskih romana za mlade, čini knjigu intreresantnom i starijima.

Napete akcije pune preokreta predstavljene su tako da, osim zabave, mladima pruže i jednu vrstu edukacije, pa se na jedan izuzetno zanimljiv način spontano dolazi do novih saznanja, čime se podstiče razvoj postojećih, ali i novih sposobnosti.

Prvi deo planirane trilogije "Pustolovine Tizi Enili" pod nazivom "Eksperiment" već je ugledalo svetlost dana, a kako čitaoci kažu avanture radoznale desetogodišnjakinje čitaju se bez daha.

Radnja romana počinje kada mlada Tizi u školi koju pohađa nailazi na zagonetku i obuzeta njome odlazi u avanturu koja će joj otvoriti mnoga pitanja i dovesti do zapanjujućeg otkrića.

Iza maštovite fabule, pune neočekivnih preokreta, Damir tka ideju da svi imamo sposobnost da svet učinimo boljim, a jedino što je potrebno je da te sposobnosti razvijamo.

Kroz avanturu života mlade Tizi, Damir na genijalan način razvija temu savremenog obrazovanja, a svoje čitaoce upoznaje sa sistemom edukativnih metoda koji i sami mogu da razviju i primene za sopstveni napredak, kako bi izvukli maksimum iz svojih talenata.

Eksplicitno roman se bavi i aktuelnim problemima i nudi predloge za moguća rešenja. Od obrazovanja, ličnog usavršavanja do ekološkog osvešćivanja samo su neke od mnogih tema o kojima ćete se duboko zamisliti nakon čitanja "Eksperimenta".

Razvijanje kritičkog mišljenja i spoznaja da svi imamo moć da svet učinimo boljim mestom, jedne su od glavnih poruka koje se kriju iza ovog fenomenalnog romana, a i i više su nego dovoljne da se i vi i vaši mališani upustite u avanture sa Tizi Enili.

Da je u komšiluku već "planuo" prvi deo serijala svedoči i veoma uspešna promocija knjige u Zadru.

- Kako duplo produziti planirano trajanje promocije? Publikom koja ima bezbroj pitanja. Hvala svima koji su danas tako toplo i zainteresirano docekali Tizi u Zadru, posebno mojim nadahnitim sestasima i njihovim profesoricama.

I kao sto smo rekli - sto prije otkrijte i javie mi koji je vas VIS (sto je VIS otkriti cete u romanu) - napisao je Hoyka na svom Instagram profilu okačivši slike svoje verne publike.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track