BILA JE U MORNARICI, TETOVAŽAMA JE PREKRILA OŽILJKE TEŠKOG DETINJSTVA I MUČENJA: Bela Porč je zvezda TIKTOKA sa 70.000.000 fanova
Foto: Printscreen/TikTok

uspela za kratko vreme

BILA JE U MORNARICI, TETOVAŽAMA JE PREKRILA OŽILJKE TEŠKOG DETINJSTVA I MUČENJA: Bela Porč je zvezda TIKTOKA sa 70.000.000 fanova

Pop kultura -

Bela Porč na TikToku ima 70.000.000 pratilaca, sada se oprobala i u muzici, a njen spot je za dve nedelje dobio 122.000.000 pregleda.

Mnogi ljudi ne očekuju puno od influensera. Njihovim sadržajima prekraćuju minute na poslu do kraja smene ili možda dobiju inspiraciju za neku odevnu kombinaciju.

Bela Porč
foto: Printscreen/TikTok

Ipak, većina neće propustiti priliku da klikne na video neke zvezde na Instagramu ili TikToku koja se pokušava probiti i u nekoj drugoj industriji - filmskoj ili muzičkoj. Jedna od zvezda koja se, nakon što se proslavila na TikToku, oprobala i u mizici je Bela Porč.

Na platformi koju obožava generacija Z ima oko 70.000.000 pratilaca, a njene snimke su pregledali i nekoliko milijardi puta pa je na toj platformi vlasnica rezultata sa najviše lajkova. Čudno je to za nekoga ko retko u svojim videima govori. Bela, naime, obično pleše ili snima samo lice kojim pravi grimase na taktove muzike poznatih.

Mnogima je zato bilo čudno kada su čuli da je odlučila da snimi pesmu i spot. “Netalentovana, “Dosadna”, “Svi oni uvek propadnu ako se ne drže snimanja kratkih videa za svoje platforme” i slično pisali su mnogi koji nisu verovali u njen uspeh, ali ona im je dokazala suprotno. “Build A B***” objavljena je i u samo nekoliko dana prikupila je više od 100.000.000 pregleda.

Bela Porč
foto: Printscreen/TikTok

Neki od njih zasigurno su bili i od znatiželjnika koji su očekivali da će naći novi materijal za “mimove” kako bi joj se narugali, ali to se nije dogodilo. Pesma je skupila pretežno pozitivne kritike i ima 6.400.000 lajkova naspram 200.000 dislajkova. Ipak, mnogi se još uvek pitaju ko je zapravo Bela Porč.

Ona, naime, ne voli previše da govori o svom privatnom životu. Rođena je na Filipinima kao Nairi Tejlor, barem je tako pisalo u URL-u njenog privatnog Fejsbuka, jer pravo ime ne koristi na društvenim mrežama. Njena porodica se u Ameriku preselila kada je Porč imala 13 godina. Na Fejsbuku isto tako piše da je rođena 2001. godine, ali to nije tačno. Da nije, dokazuje to što se 2015. godine prijavila u ratnu mornaricu i to nije mogla učiniti pre 17. rođendana, tako da se zapravo rodila 1997. godine, a ima 24 godine.

Prijavila se u mornaricu jer je htela biti “slobodna” i “nezavisna”. Rok je služila u Japanu, gde se zaljubila u tamošnju kulturu. Zanimljivo je spomenuti i da je dobila status veteranke.

- Mornarica me naučila jedno - da ne možeš sve sam. Moraš imati dobru obitelj i prijatelje oko sebe kojima vjeruješ kako bi postigao velike stvari - kazala je u jednom intervjuu. O svojoj porodici, s druge strane, ne voli previše da priča.

Bela Porč
foto: Printscreen/TikTok

Jednom je rekla da je imala teško detinjstvo i da je bila zlostavljana, a na tetovaže koje ima po telu odlučila se kako bi prekrila ožiljke koji su je podsećali na mučna iskustva. Iako trenutno živi u Los Anđelesu u Kaliforniji, pre je živela u Teksasu i na Havajima. Kuću u kojoj živi kupila je tek nedavno, a na početku slave videe je snimala u različitim hotelskim sobama, što je mnoge nateralo na zaključak da uistinu nije u dobrim odnosima sa svojom porodicom. Pogotovo zato što je obožavaocima tek nedavno priznala da je usvojena. Bez obzira na sve ovo, kritika na njen račun nije nedostajalo.

Mnogi smatraju da u svoje video snimke ne ulaže napor, da je postala popularna samo zbog atraktivnog izgleda, a ne zbog pravog talenta. Internetom su kružile i glasine da postoji snimak seksa na kojoj su ona i bivši dečko influenserke, preduzetnice i rijaliti zvezde Kajli Džener, reper Tajga. Pokazalo se kasnije da to nije istina, no nakon toga su joj zamerili i tetovažu izlazećeg sunca koju je imala na ruci - jer to je uvredljivo mnogim Korejcima zato što je simbol japanskog militarizma i kolonijalizma. Bela se već izvinila zbog propusta i zbog toga što nije dovoljno poznavala odnos i istoriju te dve zemlje, a tetovažu je prekrila.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:29

TRUDNA TETKA BOJANA OBJAVILA NAJSLAĐI ŽELJKOV SNIMAK: Danas slavi Ražnatovićev 1. rođendan, a ovako je budio budućeg TEČU ŠIJANA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track