SVE TAJNE LEPOTE MERILIN MONRO: Slavna glumica imala je svoje RITUALE, ovih 8 stvari SLEPO SE PRIDRŽAVALA!
Foto: Profimedia

VODILA BRIGU O IZGLEDU

SVE TAJNE LEPOTE MERILIN MONRO: Slavna glumica imala je svoje RITUALE, ovih 8 stvari SLEPO SE PRIDRŽAVALA!

Pop kultura -

Popularna diva Merilin Monro imala je svoje trikove za lepotu kojih se neke žene i dalje pridržavaju.

Zanosna plavuša imala je svoje rutine, a ovo su neke od njih:

Držala se podalje od sunca

"Lično se protivim dubokoj preplanuloj boji jer volim sve vreme da se osećam kao prava plavuša svetle puti", objasnila je Monro uprkos činjenici da je to bilo u modi u Kaliforniji.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Sviđala joj se vrlo specifična nijansa plave kose

Prema autoriki Pameli Kio, Monro je izbeljivala kosu svake tri nedelje kod nekoliko frizerki, uključujući Perl Porterfild (koja je takođe imala tendenciju bledoplave kose). Kako bi izbegla previše pranja (što može uticati na boju) zaklela se u suvi šampon, tj. bebi puder.

Sjajan trik za pune usne

Kako stvoriti pune, napućene usne po kojima je Merilin bila toliko poznata? Pametna upotreba ruževa, ni manje ni više. Njen šminker koristio je pet različitih crvenih nijansi - tamnije, crvene spolja i svetlije prema unutra - kako bi stvorio iluziju dimenzije.

Znala je važnost sna

Bila je žena koja je uživala u snu, i znala je da je san potreban za lepotu. Monro je noću spavala između pet i 10 sati u širokom krevetu za jednu osobu. Nedelja bi joj bila dan prave razonode, a ponekad bi joj trebalo i dva sata da se razbudi, koristeći svaku minutu za ostanak još malo u krevetu, rekla je prilikom jednog intervjua.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Šta je nosila u krevetu

Monro nije nosila odeću u krevetu, rekavši da joj pidžama i "jezive spavaćice" remete san. No ono što je nosila, bilo je pet kapi parfema koji je navodno dodavala i u svoje ledene kupke.

Kako je pazila na kožu

Monro je posećivala mađarskog dermatologa Erna Lazla koji je imao zapisanu rutinu svojih poznatih klijenata. Pateći od suve kože (govori se da je opsesivno prala lice do pet puta dnevno kako bi sprečila akne), Lazlo je glumici propisao rigoroznu rutinu nege kože koja se razlikovala od doba dana i prilike. Njena večernja rutina nege kože započela je čišćenjem uljem, zatim kremom, a završila je s losionom za kontrolu sebuma. Svi su ti proizvodi dostupni i danas.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Sjaj

Merilin je nanosila slojeve vazelina ispod svoje podloge za puder kako bi pomogla koži da ulovi svetlost i dobije sjaj. Ona je takođe navodno bila fan krema s rashlađujućim učinkom, poznate kao "cold" kreme, a ostali kultni proizvodi još uvek se koriste i danas.

Nije bila fan vežbanja

Umjesto toga, uživala je u "jednostavnoj rutini učvršćivanja poprsja" koja je uključivala podizanje tegova od pet kilograma iznad glave 15 puta. Činila bi to pored kreveta svako jutro dok se nebi umorila. Kurir.rs/K.Đ/miss7

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track