U BIOSKOPE KONAČNO STIŽU PAKLENE ULICE 9: Kardi Bi, Helen Miren i Šarliz Teron rame uz rame s Vinom Dizelom
Foto: Promo

Lepo

U BIOSKOPE KONAČNO STIŽU PAKLENE ULICE 9: Kardi Bi, Helen Miren i Šarliz Teron rame uz rame s Vinom Dizelom

Pop kultura -

U devetom delu Dom Toreto moraće da se suoči s gresima iz svoje prošlosti ako želi da spase one koje najviše voli

Nastavak američke franšize "Paklene ulice 9" stiže sutra u domaće bioskope. U ovom nastavku Dom Toreto (Vin Dizel) moraće da se suoči s gresima iz svoje prošlosti ako želi da spase one koje najviše voli. Njegova ekipa se okuplja kako bi zaustavila vrhunskog vozača i veoma veštog ubicu koji namerava da uništi svet: čoveka koji je takođe slučajno i Domov napušteni brat Džejkob (Džon Sina).

Paklene ulice
foto: Promo

Režiju potpisuje Džastin Lin, koji je radio i treće, četvrto, peto i šesto poglavlje franšize. Pored Vina Dizela i Džona Sine u filmu igraju i Mišel Rodrigez, Tajris Gibson, Kris Ludakris Bridžiz, Džordana Bruster, Natali Emanuel i Sung Kang, a igraju rame uz rame s Kurtom Raselom i dobitnicama Oskara Helen Miren i Šarliz Teron. Pojavljuje se i novi lik franšize Lejsa, žena koja ima veze s Domovom prošlošću, i Regeton senzacija Ozuna, a lik će oživeti dobitnica Gremi nagrade, reperka i superstar Kardi Bi.

Paklene ulice
foto: Promo

"Paklene ulice" je saga o ilegalnim uličnim auto-trkama i pljačkama kojima se bave glavni likovi. Prvi deo izašao je 2001. godine i prati policajca (Pol Voker) koji se infiltrira u grupu koja organizuje ilegalne auto-trke. Iako je prvi deo naišao na loše kritike, tokom godina je ova franšiza postala jedna od najpopularnijih, a do aprila 2021. godine zaradila je pet milijardi dolara na svetskom nivou. Pored devet delova, film je iznedrio dva kratkometražna filma: "Turbo-punjenje: Uvod" (2003) i "Odmetnici" (2009), seriju video-igara, kao i film "Paklene ulice: Hobs i Šo" iz 2019. godine. Film je tokom dve decenije zaradio pet milijardi dolara.

Kurir/ S. Marković

Bonus video:

01:32

NEMA VEZE SA GLUMOM! Pre nego što je se PROSLAVIO popularni glumac radio za šalterom! A ima i RETKU DIPLOMU! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track