ZELENI ZUB STIGAO U KLUB 60! PRŠTE ČESTITKE: Kojo, čekamo te da se vratiš u svoj Beograd! A evo ko je još ušao u 7. deceniju
Foto: Stefan Jokić

Slavljenik

ZELENI ZUB STIGAO U KLUB 60! PRŠTE ČESTITKE: Kojo, čekamo te da se vratiš u svoj Beograd! A evo ko je još ušao u 7. deceniju

Pop kultura -

Dušan Kojić Koja, frontmen benda Disciplina kičme i osnivač Šarla akrobate, danas slavi 60. rođendan. Muzičar je pre dve godine doživeo moždani udar u Velikoj Britaniji i i dalje se oporavlja.

- Želim Zelenom Zubu srećan rođendan i nadam se da će uskoro opet biti s nama - kaže za Kurir muzički urednik i voditelj radija 202 Olga Kepčija.

Olga Kepčija
foto: Nemanja Nikolić

Disciplina kičme je beogradska rok grupa koju je Kojo osnovao krajem 1981 godine, neposredno nakon raspada novotalasne grupe Šarlo Akrobata. Grupa je prvi put zvanično pomenuta novembra iste godine kada je Koja dao intervju za tada popularni muzički časopis Džuboks. Tokom 1982 dolazi do izmene bubnjara jer Kele odlazi u vojsku, a na njegovo mesto dolazi tada mladi sedamnaestogodišnji Srđan Todorović – Žika, budući glumac koji je takođe svirao i u nekim drugim kultnim grupama tog vremena.

Diskografija

Albumi 1. Sviđa mi se da ti ne bude prijatno , Helidon 1983. 2. Svi za mnom, Helidon 1986. 3. Najlepši hitovi ! Uživo, PGP RTB 1987. 4. Zelene zub na planeti dosade , PGP RTB 1989. 5. Nova iznenađenja za nova pokolenja, PGP RTB 1991.

Singlovi i LP mini albumi

1. Ja imam šarene oči, Dokumentarna 1985. 2. Dečija pesma , PGP RTB 1987. 3. ‘Buka u modi ( remiks ) ‘ , PGP RTB 1990.

Dušan Kojić Koja, Disciplina Kičme
foto: Stefan Jokić

Zagrebački Kroacija rekords (nekadašnji Jugoton) nedavno je, kad je ova kuća objavila reizdanje ploče "Paket aranžman", kontaktirala s Kojinim prijateljima pitajući gde da mu pošalju album, nakon čega su primerci poslati na londonsku adresu njegove sestre. Nešto stariji od Koje iz te muzičke generacije su Srđan Gojković Gile i Momčilo Bajagić Bajaga.

Momčilo Bajagić Bajaga, Bajaga
foto: Marina Lopičić

Kurir

Bonus video:

01:42

TVITERAŠI KAŽU DA JE NJEGOV NASTUP NEŠTO NAJBOLJE U ZVEZDAMA GRANDA: Roker zapalio scenu, Marija mu ponudila NEOČEKIVANO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track