ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA VOJNE AKADEMIJE: Vuk Kostić ODBIO ulogu da bude dečko Jelisavete Orašanin, a ovaj detalj NISTE ZNALI
Foto: Vladimir Šporčić

Miloš Timotijević Uskočio umesto Vuka

ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA VOJNE AKADEMIJE: Vuk Kostić ODBIO ulogu da bude dečko Jelisavete Orašanin, a ovaj detalj NISTE ZNALI

Pop kultura -

Vuk Kostić odbio je da igra poručnika Vidoja Vasiljevića u seriji "Vojna akademija"!

Producent i scenarista Gordan Mihić napisao je tu rolu specijalno za Kostića, ali ju je ovaj na iznenađenje svih odbio! Morali su na brzinu da glumcu pronađu zamenu i odlučili su se za Miloša Timotijevića, koji je tada bio najpoznatiji kao Pablo iz kultne serije „Srećni ljudi”.

Vuk Kostić
foto: Sonja Spasić

- Tačno je da je Vuk planiran da igra moju ulogu u „Vojnoj akademiji”, ali se na kraju odlučio da ne učestvuje u projektu. Producenti su me pozvali, pročitao sam scenario, dopao mi se i prihvatio sam ulogu, tako da sam uskočio umesto Vuka - kaže Timotijević i objašnjava kako je "Vojna akademija" stekla tako veliku popularnost.

- Često me pitaju šta je ključ uspeha te serije, koja se snima duže od sedam godina. Smatram da je recept to što se bavimo mladim, pozitivnim likovima u nezgodnim situacijama. Nema mnogo negativaca i ljudi se lako vezuju za određene likove. Serija govori o raznim životnim situacijama, a ne prikazuje bajke.

Miloš Timotijević
foto: Nemanja Nikolić

Zanimljivo je da se Vuk u vreme početka snimanja „Vojne akademije" zabavljao sa Jelisavetom Orašanin, koja u seriji igra jednu od glavnih uloga, poručnicu Vesnu Roksandić Roksandu.

- Njih dvoje je u seriji trebalo da budu partneri, baš kao i u privatnom životu, ali eto, Vuk je na kraju odbio ulogu. Umesto njega je uskočio Miloš, pa se tako on našao sa Jelisavetom u ljubavnom odnosu - rekao je svojevremeno čuveni scenarista Gordan Mihić.

Jelisaveta Orašanin kaže da joj je drago što je dobila priliku da dočara lik Roksande.

- Ona je gruba, neženstvena, a u isto vreme i stidljiva. Uloga Roksande je prvi glavni lik koji sam dobila da igram u nekom projektu i ponosna sam na njega. Ta rola mi je donela mnogo u karijeri i, zahvaljujući njoj, nakon toga su samo pljuštale ponude - priča glumica.

Jelisaveta Orašanin
foto: ATA images

kurir.rs/hit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track