DA NISAM NOVINAR, BILA BIH HIRURG ILI INŽENJER: Voditeljka Vesti Dušica Spasić otkrila zašto je otišla na audiciju za TV LICE
Foto: Miloš Lužanin, Bazar

televizija

DA NISAM NOVINAR, BILA BIH HIRURG ILI INŽENJER: Voditeljka Vesti Dušica Spasić otkrila zašto je otišla na audiciju za TV LICE

Pop kultura -

Kada je zbog opklade pošla na audiciju za TV lica na Javnom servisu, Dušica Spasić nije ni sanjala da će proći iz prve i da će za kratko vreme postati jedna od popularnijih voditeljki.

Prošlo je tačno 19 godina otkako je počela da radi na RTS, informativu nikada nije napustila pa ni kada je pre dve godine promenila medijsku kuću i došla na TV Pink. Trenutno je gledamo na kanalu Vesti gde uređuje i vodi glavnu informativnu emisiju.

Da li je vaš trenutni angažman idealno radno mesto?

- Nista idealno ne postoji, ali postoji nešto što znaš da radiš, želiš, što ti prija i sve ostalo. Ako je ispunjen prvi deo, onda je to dobar izbor, maltene idealan.

Koliko je teško u današnje vreme, kada su informacije "brze", biti dobar u novinarstvu?

- Kažu, najbolji vozač je onaj koji predviđa i može da predvidi ponašanje drugih učesnika u saobraćaju... Tako je i sa novinarstvom ako osećaš, pratiš i možeš bar malo da predvidiš.

Neko nepisano pravilo kaže da rad u informativi ide s ozbiljnijim godinama. Kod vas to nije bio slučaj?

- Pre 19 godina počela sam da radim u RTS, u redakciji informativnog programa, koji nisam napustila do poslednjeg dana jer i jutarnji program spada u tu redakciju. Vesti i Dnevnike radila sam prvih pet godina, tako da se to kosi sa tim "ozbiljnim godinama". Nije stvar u godinama, već u izboru šta želiš da radiš i kojom oblasti da se baviš.

Dušica Spasić
foto: Miloš Lužanin, Bazar

Šta je bilo presudno da se kao student španskog jezika ipak prebacite na žurnalistiku? Šta vas je dovelo na audiciju za voditelje?

- Audicija je bila jedan vid opklade i slučajnosti. Nakon toga me sve vodilo ka žurnalistici.

Govorite li španski jezik, koji ste studirali tri godine?

- Sporo, isprekidano i sa puno muke.

Da niste voditelj, šta biste radili?

- Znam samo šta su mi rekli oni koji se profesionalno bave tim procenama. Bila bih dobra kao hirurg i inženjer. Mislim da su potpuno u pravu.

Dušica Spasić
foto: PINK

Da li je otkrivanje svih tajni televizije zapravo značilo da je ona za vas kao gledaoca izgubila svoju magiju?

- Na neki način jeste, mada se uvek divim onima koji uspeju u toj magiji, a da ne primetim. Retkost je.

Šta vam je popularnost donela, a šta odnela?

- Pomalo od svega. Nema tu neke posebne filozofije, malo je teže održati privatnost, još malo teže izbeći neke kuloarske priče dokonih genijalaca. Ali mi je donela mnogo toplih i iskrenih osmeha velikog broja ljudi.

Jasmina Antonijević Milošević foto Miloš Lužanin

Bonus video:

01:01

RAŠA ODLEPIO NA MILICU TODOROVIĆ! Voditelj OPČINJENO ZEVAO u pevačicu, priznao da je slab na plavuše, pa ga Seka opako POSTIDELA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track