FESTIVAL U ČAST 85 GODINA OD ROĐENJA ŠABANA BAJRAMOVIĆA: Koncert za pevača u njegovom rodnom gradu
Foto: S.M.

FESTIVAL U ČAST 85 GODINA OD ROĐENJA ŠABANA BAJRAMOVIĆA: Koncert za pevača u njegovom rodnom gradu

Pop kultura -

Festivalom "Me sem Šaban" obeležava se 85 godina od rođenja Šabana Bajramovića Tradicionalni festival "Me sem Šaban", posvećen kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću" održaće se večeras na terasi i spred Niškog kulturnog centra u Nišu.

Time će se obeležiti 85 godina od rođenja ove pevačke veličine koji se 1936. godine rodio u ovom gradu. On je preminuo 8. juna 2008. godine.

Manifestacija na terasi Niškog kulturnog centra počinje u 18 sati, a za 19 časova je planiran nastup trubačkog orkestra Nebojše Feata Sejdića dok će od 19,30 nastupiti sastav "Crne Mambe" pod čijim imenom je grupa pratila Šabana Bajramovića na nastupima. Jedan od organizatora, Nebojša Saitović, vođa benda "Crne Mambe" kaže da zapravo jun mesec prolazi u znaku ovog Nišlije koji je Srbiju proslavio glasom širom sveta.

- Mi smo kao Federacija romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata, 8.jun obeležili u humanitarnom karakteru tako što smo uz pomoć organizacija "Anđeli čuvari" i "Operimo ruke - otvorimo srce" poklonili niškoj deci iz pet opština aparate za dezinfeskciju ruku, učila, igračke, garderobu i drugo. Sada se festival "Me sem Šaban" održava po treći put jer prošle godine nije bilo moguće održati koncerte zbog korona virusa, a i ove molimo sve koji dođu da proprate festival, da poštuju epidemiološke mere - kaže Saitović.

Pokrovitelj manifestacije je opština Palilula.

Kurir.rs/M.S.

Bonus video:

01:11

OD DŽEJA KRENULA PRIČA DA JE KEBA ROM: U Sceniranju pevač OTKRIO pravu ISTINU od svom poreklu KURIR TELEVIZIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track