LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA SE VRAĆA NA SCENU Mima Karadžić igra ulogu pokojnog Feđe Stojanovića, a premijeru će imati na Brionima
Foto: Nemanja Nikolić

novi život

LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA SE VRAĆA NA SCENU Mima Karadžić igra ulogu pokojnog Feđe Stojanovića, a premijeru će imati na Brionima

Pop kultura -

Kultna predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Let iznad kukavičjeg gnezda", reditelja Žanka Tomića, koja je premijerno izvedena 5. novembra 2005. godine, naći će se od jeseni ponovo pred publikom.

Ova drama napisana je 1962. godine, a prvo izvođenje bilo je 1963. na Brodveju s Kirkom Daglasom u glavnoj ulozi. Međutim, mnogo poznatiji je istoimeni film Miloša Formana iz 1975. godine, sa Džekom Nikolsonom u ulozi Mekmarfija, koji stiže u duševnu bolnicu i započinje svoj "let". Inače, ovo je donedavno bila jedina predstava u kojoj igra glumac Dragan Bjelogrlić, i koja ga je na neki način vratila pozorištu. Sada učestvuje i u predstavi "Putujuće pozorište Šopalović" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Novi član ekipe je Milutin Mima Karadžić.

Feđa Stojanović
foto: Nemanja Nikolić

- Mima igra ulogu pokojnog Feđe Stojanovića. Probe su u toku. Gostujemo prvo s predstavom 27. i 28. avgusta na Brionima, a krajem septembra igraće se četiri dana na našoj letnjoj sceni BDP - kaže za Kurir upravnik BDP Jug Radivojević.

U predstavi, pored Dragana Bjelogrlića i Mime Karadžića, igraju Slobodan Boda Ninković, Milan Čučilović, Milica Zarić, Daniel Sič, Marko Živić, Srđan Dedić, Savo Radović... U alternaciji s Dedićem ulogu deli i Jovo Maksić. Na premijeri je ulogu Indijanca igrao Milorad Mandić Manda.

Jagoš Marković, nagrada, Jug Radivojević
foto: Dragana Udovičić

Kurir

Bonus video:

01:25

MILAN GROMILIĆ O DESKU STANOJEVIĆU: Bio je divan i prijatan čovek! Radili smo zajedno! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track