POSETITE 58. IZDANJE OKTOBARSKOG SALONA: Nećete verovati koja glumica OBOŽAVA slikarstvo i veliki je kolekcionar slika!
Foto: Promo

svečano

POSETITE 58. IZDANJE OKTOBARSKOG SALONA: Nećete verovati koja glumica OBOŽAVA slikarstvo i veliki je kolekcionar slika!

Pop kultura -

Oktobarski salon pod sloganom "Sanjari" održava se u Beogradu, u organizaciji Kulturnog centra Beograda.

Do 22. avgusta na više lokacija predstaviće se 63 umetnika iz različitih delova sveta sa 140 umetničkih radova, od čega je 40 novih produkcija i 20 umetničkih intervencija u javnom prostoru. Svi izložbeni prostori su otvoreni za publiku od 13 časova.

Umetnički direktori i kustosi Oktobarskog salona Ilarija Marota i Andrea Baćin istakli su na otvaranju da su veoma srećni jer su uspeli da otvore ovo 58. izdanje Oktobarskog salona - Beogradskog bijenala, nakon tri godine napornog rada i četiri odlaganja otvaranja.

Marija Karan
foto: ATA images

- Čast nam je da predstavimo svetsku premijeru nekih radova Džoša Klajna i Džona Rafmana, nove projekte Tana Huseina Klarka, Maksa Hupera Šnajdera, Aleksandre Domanović, Nore Turato, Klare Hosnedlove, Melike Kare, Ebeko Muslimove; Augustasa Serapinasa, Prešes Okojomon, Emili Mej Smit, Dejvida Horovica, Klaudije Komte, Davida Balule, grupe Invernomuto, Bojana Šarčevića, kao i Siprijana Gajara, koji je svoj rad donirao gradu Beogradu. Ova izložba je jedno dugo istraživanje sveta snova. Umetnici uvek mogu da stvaraju nove svetove, uprkos svetu u kome živimo. A u svetu u kome živimo potrebni su nam umetnici i njihovi snovi. Kao kod onih vrata u filmu "Matriks", pozivamo vas da uđete u različite svetove, koji se svi dešavaju sada i svuda - poručili su kustosi.

Program u Muzeju grada Beograda i na otvorenom nije propustila ni glumica Marija Karan. Ona je otvorila ovu manifestaciju 2018. godine, a velika je kolekcionarka i vodi organizaciju Balkan prodžekt.

Marija Karan
foto: ATA images

Kurir.rs

Bonus video:

03:33

Izložba u susret Nacionalnom danu borbe protiv raka dojke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track