SUDBINSKI SUSRET I ROMANTIČNO VENČANJE: Ovo je emotivna ljubavna priča Jelene Veljača i Vita Turšića!
Foto: Printscreen/Instagram/jelka12

treća sreća

SUDBINSKI SUSRET I ROMANTIČNO VENČANJE: Ovo je emotivna ljubavna priča Jelene Veljača i Vita Turšića!

Pop kultura -

Glumica Jelena Veljača (40) izgovorila je sudbonosno "da" Vitu Turšića (49) i to nakon godinu dana poznanstva. Mladenci su posle venčanja otišli na kratko bračno putovanje, a pravi medeni mesec tek ih očekuje.

Dok su zvanice na društvenim mrežama objavljivale i komentarisale fotografije s venčanja - prvog dosad održanog u zagrebačkoj Botaničkoj bašti - mladenci Jelena Veljača i Vito Turšić (49) već su uživali u Primoštenu, na mini-bračnom putovanju koje su im poklonili prijatelji Petra i Marko Bjanko. Jednonedeljni boravak u Dalmaciji iskoristili su za predah od posla: glumica, producentkinja, kolumnistkinja i aktivistkinja Jelena poslednjih meseci piše scenario za film, a Vito, nekadašnji savetnik predsednika Hrvatske Ive Josipovića i Kolinde Grabar-Kitarović, sada direktor u kompaniji "Tome in der Mühlena", s kolegama pokreće niz muzičkih događaja i koncerata.

Osim od radnog ritma, odmorili su se i od organizacije svadbe, koju su osmislili do najsitnijeg detalja.

Svečanost je počela 12. juna nekoliko minuta pre podneva uz zvuke Mendelsonovog “Svadbenog marša”, a pre nego što ih je matičarka i zvanično proglasila mužem i ženom, mladina prijateljica Jana Škrgulja pročitala je pesmu Arsena Dedića “Sve te vodilo k meni”. Vitin sin Dino (14), jedno od troje dece koje ima iz prethodnog braka, doneo je venčano prstenje od žutog zlata sa ugraviranim stihom iste pesme.

- Službeni deo ceremonije završio se bacanjem bidermajera, ali rezervnog. Naime, “pravi” venčani buket od divljih samoniklih ružičastih ruža bio je posveta mojoj baki Ružici, koja je preminula mesec dana pre svadbe pa sam ga s Vitom odnela na njen grob - pojašnjava Jelena Veljača.

Par je zajedno odabrao Vitino odelo i košulju. Na zabavi su se pili vino i šampanjac, a jela su poslužena na četiri dugačka stola u starinskim porcelanskim servisima. Bajkovitom ambijentu doprineli su i cvetni aranžmani.

A samo godinu ranije Jelena Veljača nije ni slutila da će po treći put izgovoriti “da”.

- Nakon dva razvoda gotovo sam izgubila veru u to da je moguća ljubav na prvi pogled. Mislila sam da mi to jednostavno nije zapisano u kartama. Imam sjajnu karijeru, ispunjen život, predivnu, zdravu ćerku, uživam u glumi, pisanju i aktivizmu. Kažem, sve je bilo tu - osim ljubavi - priznaje Jelena, koja je došla samo kao gošća Viti Turšiću u njegov video podkast “BizCasting”, a odatle otišla kao zaljubljena žena, baš kao i sam voditelj koji je tokom sat i po razgovora shvatio da priča sa ženom svog života.

- Moglo je ispasti i drugačije. Organizatorka emisije nedeljama me nagovarala da dođem kod njega u studio, a ja sam odbijala jer je emisija bila zamišljena kao razgovor sa uspešnom ženom - preduzetnicom, što ja nisam. Kad sam napokon pristala, zakasnila sam na dogovoreni sastanak: zaspala sam i u studio dojurila taksijem, bez frizure i šminke - kaže Jelena Veljača.

Vito Turšić nazvao ju je 17 dana kasnije i pozvao da izađu. Njihova šetnja trajala je gotovo deset sati, tokom kojih su jedno drugom ispričali sve o svom životu pre nego što su se sreli. Od tada su bili nerazdvojni, a početkom prošlog septembra, sedeći na kauču u njenom iznajmljenom stanu, razgovarali su o budućnosti.

- Smatrala sam da je važno da mu kažem da želim još dece. Pitala sam ga je li mu to uopšte opcija, s obzirom na njegove godine i činjenicu da već ima troje dece. Odgovorio mi je “Pa naravno!” i to je bio početak našeg zajedničkog života - govori Jelena Veljača, dodajući da su se verili 8. marta, na Dan žena, njoj kao aktivistkinji i feministkinji vrlo važan datum.

- Našli smo se na Trgu bana Jelačića, ja s buketom koji sam planirao da joj poklonim ujutro, ali nisam stigao, i kutijicom s prstenom - priča Vito Turšić.

Jelena nakon venčanja nosi i venčani i verenički prsten.

- Želimo zajedničko dete. Uz to, čeka nas i medeni mesec u Japanu, naše pravo bračno putovanje koje su nam poklonili kumovi - otkrivaju Jelena Veljača i Vito Turšić.

Kurir.rs/A.A./gloria

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja