ZVEZDE U OBJEKTIVU BRAJANA RAŠIĆA Otvorena izložba rok fotografija u Narodnom muzeju u Zrenjaninu (VIDEO)
Foto: Nikola Anđić

Lepo

ZVEZDE U OBJEKTIVU BRAJANA RAŠIĆA Otvorena izložba rok fotografija u Narodnom muzeju u Zrenjaninu (VIDEO)

Pop kultura -

U Narodnom muzeju u Zrenjaninu sinoć je otvorena retrospektivna izložba fotografija "Pod sjajem zvezda" Branislava Brajana Rašića. Za samo nekoliko sati više od 500 ljudi došlo je da pogleda više od stotinu fotografija muzičkih zvezda koje je Rašić slikao u protekle četiri decenije karijere, uz posebno izdvojene odeljke posvećene Rolingstonsima, Dejvidu Boviju i Novom talasu.

- Velika je čast biti u ovakvoj jednoj instituciji kao što je Narodni muzej. Ova izložba je verovatno moja najveća do sada. Izlagao sam širom sveta, ali ovakva retrospektivna nigde nije bila, ovakve veličine - rekao je Rašić novinarima.

00:23

ZVEZDE U OBJEKTIVU BRAJANA RAŠIĆA Otvorena izložba rok fotografija Narodnom muzeju u Zrenjaninu

Otvaranju su prisustvovali brojni Zrenjaninci, ali i muzičari iz ovog grada i Beograda, kao što su Žika i Dragi Jelić, Zoran Kostić Cane, Ivan Fece Firči, Voja Aralica i drugi. Izložba "Pod sjajem zvezda" Brajana Rašića organizovana je u okviru gradske manifestacije Nedelja kulture, u okviru koje se od 25. juna do 3. jula u Zrenjaninu održavaju brojni muzički, pozorišni i drugi kulturni događaji. Radove publika može da pogleda do 31. avgusta.

Brajan Rašić
foto: Nikola Anđić

Kurir/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

01:47

Marija vodi IT firmu i peva na svetskim pozornicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track