EMOTIVNA SLIKA IZ LONDONA, PRINCEZA DAJANA POMIRILA SINOVE Nasmejani Vilijam i Hari otkrili spomenik majci na dan njenog ROĐENDANA
Foto: Profimedia

emotivno

EMOTIVNA SLIKA IZ LONDONA, PRINCEZA DAJANA POMIRILA SINOVE Nasmejani Vilijam i Hari otkrili spomenik majci na dan njenog ROĐENDANA

Pop kultura -

Po želji prinčeva Vilijama i Harija, vrt Kensingtonske palate dobio je novi ukras, statuu princeze Dajan.

Šezdeseti rođendan lejdi Di, koji bi slavila danas, 1. jula, u Velikoj Britaniji obeležen je ceremonijom otkrivanja statue posvećenoj preminuloj princezi.

Zbog oštrih mera protiv pandemije ceremonija je zatvorena za javnost iako vlada ogromno interesovanje, ne samo zbog velike popularnosti koju Lejdi Di uživa u narodu, bez obzira na činjenicu da je nema već skoro 24 godine, već i zbog ponovnog susreta zavađenih prinčeva.

Princeza Dajana, princ Hari, Princ Vilijam
foto: Profimedia

Kako je jutros preneo tabloid „Sun“, Dajanin bivši muž, princ Čarls, otputovao je u Škotsku i neće prisustvovati otkrivanju spomenika. Kejt Midlton takođe neće prisustvovati, a prema nezvaničnom objašnjenju, takva odluka doneta je jer Megan Markl ,Harijeva supruga nije mogla da dođe u London.

Ipak, imajući u vidu da je nekadašnja Dajanina rezidencija danas dom princa Vilijama i njegove porodice, Kejt je već imala priliku da vidi statuu.

Poštovaoci nesrećne princeze danima su ispred ulazne kapije ostavljali cveće, fotografije i poruke. U narednom periodu moći će da obiđu čuveni „Sanken garden“, jer je taj deo kompleksa otvoren za posete. "Potopljeni vrt" je bio jedno od omiljenih mesta Lejdi Di, pa ga odnedavno krasi i njeno omiljeno cveće. Redizajniran je povodom svečanog otkrivanja spomenika, pa je postao bogatiji za još četiri hiljade belih cvetova.

Najavljeno je da će Vilijam i Hari održati odvojene govore. Očekuje se da se Hari neće zadržavati u Londonu posle događaja, već da će požuriti kući u Kaliforniju, gde ga čekaju Megan i deca.

Kraljica Elizabeta je još na turneji po Škotskoj i trebalo bi da se u glavni grad vrati sutra, kako bi se sastala sa Angelom Merkel.

Princeza Dajana, princ Hari, Princ Vilijam
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

01:17

NEDA UKRADEN NIKAD ISKERNIJA! Apelovala na OBAVEZNU VAKCINACIJU: Žrtve smo NEODGOVORNIH ljudi, imamo izbor, a ne koristimo ga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track