OVE REČI KIDAJU DUŠU I TERAJU SUZE NA OČI: Otkriveno šta piše na spomeniku Ledi Di, ti stihovi imaju posebno značenje za NJIH!
Foto: Profimedia

emotivno

OVE REČI KIDAJU DUŠU I TERAJU SUZE NA OČI: Otkriveno šta piše na spomeniku Ledi Di, ti stihovi imaju posebno značenje za NJIH!

Pop kultura -

Na dan koji bi bio 60. rođendan princeze Dajane, njeni sinovi prinčevi Vilijam (39) i Hari (36) otkrili su njenu statuu u vrtovima Kensingtonske palate u Londonu, gde je živela.

Princeza Dajana, princ Hari, Princ Vilijam
foto: Profimedia

Ispred bronzane skulpture, koja prikazuje Dajanu sa troje dece, na tlu je ploča sa stihovima pesme koja ima posebno značenje za njene sinove. Radi se o pesmi "The Measure of A Man" (Mera čoveka) anonimnog autora, a stihovi glase ovako:

"To su merila vrednosti žene kao žene, nevezana za njeno rođenje. Ne koja je bila njena pozicija, nego da li je imala srca? Kako je odigrala ulogu koju joj je namenio Bog?"

Radi se o pesmi koja se često čita na sahranama, a bila je i deo komemoracije za 10. godišnjicu Dajanine smrti 2007. godine. U ovom slučaju stihovi su blago promenjeni, tako da lične zamenice odgovaraju ženskom rodu.

statua, princeza Dajana, princ Hari, princ Vilijam
foto: Profimedia

Deca koja su deo skulpture posvećene Dajani ne predstavljaju određene osobe, već njen rad i uticaj koji je imala kroz život.

- Pamtimo njenu ljubav, snagu i karakter - rekli su prinčevi, pa su dodali kako su ti kvaliteti princeze Dajane uzrokovali promene širom sveta i promenile mnoge živote na bolje.

Da podsetimo, ovo je prvi put da su se prinčevi sreli uživo nakon sahrane njihovog dede princa Filip. Iako se činilo da su u dobrim odnosima, princ Hari je nepuni dan kasnije otišao nazad u Ameriku, a neki izvori navode kako su odnosi između prinčeva još uvek veoma loši.

(Kurir.rs/A:M./People)

Bonus video:

02:56

MUZEJ PODNO RTNJA ČUVA JATAGANE STARE PREKO 500 GODINA: Verno svedoči o životu Srba u ovim krajevima, a stranci ga obožavaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track