PLJUVALI CELU PORODICU I TOTALNO JE UNIŠTILI, SAD BI DA SE VRATE: Posle svega, Megan i Hari žele u Britaniju, a razlog je ŠOKANTAN
Foto: Profimedia

upletena i kraljica

PLJUVALI CELU PORODICU I TOTALNO JE UNIŠTILI, SAD BI DA SE VRATE: Posle svega, Megan i Hari žele u Britaniju, a razlog je ŠOKANTAN

Pop kultura -

Uprko svim neprijatnostima koje im je priuštio kraljevski život, zatim beg u Kaliforniju i intervjuu sa Oprom, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa žele kraljevsko krštenje za svoju Lilibet Dajanu uz prisustvo kraljice Elizabete.

Megan Markl
foto: Profimedia

Ove namere para Hari je navodno izneo tokom svog boravka u Velikoj Britaniji poičetkom jula kada je stigao kako bi sa bratom otkrio statuu svoje pokojne majke, princeze Dajane.

"Hari je nekolicini ljudi rekao da Lili, baš kao i njenog brata, žele da krste u Vindzoru", rekao je kraljevski izvor za Daily Mail i dodao kako sa radošću očekuju trenutak kad će okolnosti to dozvoliti.

Ovo bi bila prva poseta Megan Markl Velikoj Britaniji otkako su prošle godine napustili kraljevske dužnosti. Zanimljivo je da Lili ni šest nedelja nakon rođenja, prema službenoj kraljevskoj stranici, još uvek nije dobila osmo mesto u redu za nasledstvo koje joj pripada.

Podrazumeva se da će se lista ažurirati tek nakon krštenja, kada će Lili kraljičinog drugog sina Endrua pogurati na deveto mesto.

statua, princeza Dajana, princ Hari, princ Vilijam
foto: Profimedia

Njenog brata Arčija nadbiskup je krstio 2019. godine u strogoj tajnosti u kapelici Svetog Đorđa u Vindzoru, a među 25 pozvanih gostiju koji su tog dana diskretno stigli kroz zadnji ulaz nije bilo kraljice.

Iako je tradicija da kumove kraljevskih beba treba najaviti unapred, najkasnije ujutro na dan krštenja, Hari i Megan su to odbili i nisu potvrdili ni jedno ime.

Zbog insistiranja na privatnoj ceremoniji za 25 osoba i neotkrivanja identiteta Arčijevih kumova, Hari i Megan su se u ono vreme suočili s brojnim reakcijama.

Dorija Regland, princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

"Krštenje nikad ne sme da bude privatno. To je javno pokazivanje Božje ljubavi', rekao je za BBC dekan Čelmsforda Nikolas Henšal.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža su medijima dopustili praćenje svakog krštenja njihove djeceporodica "oduševljena" sa željom i nadanjima vojvoda od Saseksa oko krštenja Lilibet Dajane, još nije poznato.

Princ Hari, Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track