DANIJELA ŠTAJNFELD NASTAVLJA BORBU: Nemam prava da STANEM, borim se za DRUGE ŽRTVE
Foto: Printscreen

odlučna

DANIJELA ŠTAJNFELD NASTAVLJA BORBU: Nemam prava da STANEM, borim se za DRUGE ŽRTVE

Pop kultura -

Posle odluke Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da odbaci krivičnu prijavu koju je Danijela Štajnfeld podnela protiv Branislava Lečića, glumica se oglasila i otkrila da neće stati sa svojom borbom.

- Ne moram nikom ništa da dokazujem. Želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i pravi na podršku. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. Zato ja neću stati - rekla je glumica i ukazala da nije lagala.

- Ne sumnjam da tužilac zna da ja nemam nijedan motiv da lažem ili da izmišljam priče o tako strašnoj traumi, najstrašnijem napadu na moje ljudske biće. Tužilac je, u vreme kada sam ostavila gomilu dokaznog materijala, čak počeo i da mi veruje - dodala je Štajnfeld.

Danijela Štajnfeld
foto: Printskrin

Podsetim, Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld, podnetu protiv glumca Branislava Lečića, zbog krivičnog dela silovanja, jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav ishod i očekivao, moram priznati da se ne osećam kao pobednik. Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena", počeo je Lečić, pa dodao:

"Takođe, nenadoknadiva šteta naneta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu. Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama. Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvek ne mogu da razumem, niti mogu da razumem motive onih koji su me osudili pre nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut. Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu reč i donesu osuđujuću presudu".

Branislav Lečić
foto: ATA Images

kurir.rs/Gloria

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track