POSLE 38 GODINA U ATELJEU 212 BRANIMIR BRSTINA U TIMU BDP: Pozorište sa Crvenog krsta objavilo je važnu novost
Foto: Nemanja Nikolić

Neočekivana odluka

POSLE 38 GODINA U ATELJEU 212 BRANIMIR BRSTINA U TIMU BDP: Pozorište sa Crvenog krsta objavilo je važnu novost

Pop kultura -

Nakon 38 godina Branimir Brstina izgleda napušta Atelje 212.

Bivši upravnik ovog pozorišta potpisao je ugovor o saradnji sa Beogradskim dramskim pozorištem.

- Brstina u BDP. Dogovor o saradnji je postignut - napisali su na Instagram stranici pozorišta s Crvenog krsta, uz fotografiju glumca u društvu upravnika Juga Radivojevića.

Iz Ateljea 212 upravnik Novica Antić dao je kratakt komentar.

- Ne ide iz Ateljea. Brstina može da igra u drugim pozorištima, što je uobičajena praksa - rekao je upravnik Novca Antić za Kurir.

Novica Antić, Prevodilac Novica Antić
foto: Privatna Arhiva

Bristina će, kako smo saznali, u BDP igrati u novoj predstavi "Zelena čoja Montenegra" u režiji Nikite Milivojevića, a planiran je i za nove projekte. Premijera komada zakazana je 10. avgusta u Budvi, dok će ga publika u Srbiji videli 21. avgusta na letnjoj sceni BDP.

Ceo slučaj nije želeo da komentariše ni Jug Radivojević.

Jug Radivojević
foto: Dragana Udivičić

Branimir Brstina je rođen 4. januara 1960. godine u Banatskom Velikom Selu. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Zrenjaninu. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je glumu 1982. godine u klasi prof. Minje Dedića.

Prvu ulogu, nakon diplomiranja 1982. godine, odigrao je u Narodnom pozorištu u Beogradu u predstavi "Lenjin, Staljin, Trocki". Od 1983. godine stalni je član Ateljea 212, a upravnik je bio u periodu od 2014. do 2018. godine. Nagrađen je Sterijinom nagradom 1992. godine, Godišnjom nagradom Grada Beograda za sezonu 1992. godine, priznanjem "Raša Plaović", nagradom "Zoran Radmilović" i dobitnik je Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru 2012. godine.

Atelje 212 napustili su ranijih godina Anita Mančić i Nenad Jezdić, koji su prešli u Jugoslovensko dramsko pozorište. Tim Novice Antića pojačala je nedavno Hana Selimović, dok je Brstina primio u svom mandatu Jovanu Stojiljković i druge sjajne mlade glumce. BDP su u protekloj sezoni pojačale i Branka Katić i Mirjana Karanović.

Branka Katić
foto: Nikola Anđić

Kurir.rs

Bonus video:

02:31

MAJKA MARINKA MADŽGALJA U SUZAMA: Ja njega ČEKAM! Nikad neću prihvatiti da nije tu! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track