MOJ OTAC JE BARD JUGOSLOVENSKOG GLUMIŠTA, NE TRUDIM SE DA GA NADMAŠIM: Marko Janketić iskreno o porodici, nije još video SESTRIĆA
Foto: Ana Paunković

OTVORIO DUŠU

MOJ OTAC JE BARD JUGOSLOVENSKOG GLUMIŠTA, NE TRUDIM SE DA GA NADMAŠIM: Marko Janketić iskreno o porodici, nije još video SESTRIĆA

Pop kultura -

Mladi glumac Marko Janketić je nedavno postao ujak, ali mališana zbog putovanja još uvek nije upoznao.

On iskreno priča o budućnosti. Iako je početkom jula, sestra Marka Janketića, glumica Milica Janketić, na svet donela dečaka kojem je dala ime po pokojnom ocu Mihailu, on ističe da se ulozi oca i sam raduje ali kada nađe pravu devojku.

- Kada budem naišao na nekoga sa kim ću se dovoljno voleti, ko će me dovoljno voleti i da želimo da napravimo decu, onda da. Takva je priroda - kaže Marko i priznaje da još nije video sestrića jer nije bio u zemlji:

- Nažalost, još se nismo videli. Tek ćemo se videti. Ja sam došao iz Crne Gore pre neki dan. Neizmerno sam srećan. Želim mu dug, lep i srećan život.

Marko Janketić
foto: Printscreen

Mnoge njegove kolege ne žele da učestvuju u hiperodukciji objašnjavajući da to remeti njihovu umetničku crtu, sa čim se Janketić ne slaže.

- To je deo glumačkog posla, da se bavi estradom. Sada ti možeš da biraš kojom vrstom estrade želiš da se baviš. Seka Sablić, Ceca Bojković, Petar Božović, pa i moj pokojni otac su se bavili u jednom trenutku estradnim projektima. Drugo je kada ti uradiš nešto što je ispod estetskog ili nešto što ne priliči moralnom ili u etičkom smislu, koji se ne poklapa sa sistemom vrednosti koji ti neguješ. Ali mislim da je i ovo potrebno. Drugo, ovo je ozbiljan trening. Osam meseci snimati i razvijati karakter je ozbiljna škola, barem meni. Ja sam prvi put radio ovoliko dugo. Uglavnom sam radio po tri, četiri meseca serije, filmove. Ali, ko šta voli, neka izvoli - kaže on.

Na pitanje gde se bolje oseća kada gradi karaterne uloge ili kada dobije lepršavu ulogu, Janketić odgovara:

- Za početak mi je važno da mi se tema komada, scenarija ili dramskog teksta sviđa. Da postoji nešto što se mene duboko tiče. Volim i karakterne uloge. Volim sve ono što je za mene glumački izazov u kontekstu rada na sebi, ali i na ulozi. To je uvek zanimljivo i izazovno za glumca.

Glumac Vuk Kostić je pre nekoliko dana na svom Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj su otac Marka Janketića i njegov, uz opis: “Mi ćemo biti još bolji drugovi, jer smo mnogo gori ljudi”. Upitan da li misli da će nadmašiti oca u svom poslu, Janketić kaže:

- Niti razmišljam o tome, niti se trudim da nadmašim oca. Moj otac je bio bard ne samo srpskog i crnogorskog glumišta, već jugoslovenskog. Oni su živeli u onoj staroj Jugoslaviji. Tako da jedino mogu da se takmičim sa sobom. To mi je najveći izazov. Da svakog dana budem bolji nego što sam bio juče.

Marko Janketić
foto: Vladimir Šporčić

Kurir.rs/K.Đ/Blic

Bonus video:

02:00

NATAŠA DRAKULIĆ O JANKETIĆU, KOSTIĆU I IGORU: Oni su moji VITEZOVI, pisaću im do kraja života šta hoće (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track