VLASTA VELISAVLJEVIĆ BI DANAS NAPUNIO 95 GODINA: Ovo je priča o tome kako je živeo, voleo i šta je pored glume obožavao!
Foto: Stefan Jokić

srećan rođendan

VLASTA VELISAVLJEVIĆ BI DANAS NAPUNIO 95 GODINA: Ovo je priča o tome kako je živeo, voleo i šta je pored glume obožavao!

Pop kultura -

Glumac Vlasta Velisavljević na današnji dan proslavio bi 95. rođendan. Rođen je 28. jula 1926. godine u Beogradu, tačnije na Dorćolu. U glumčevu biografiju staje čitav vek istorije Srbije i Jugoslavije, a njegovi prijatelji kažu da bi verovatno ovaj dan proveo pored reke.

- Voleo je da peca. Sigurno bi snimao i neku seriju. Verovatno sada radi na nekom boljem mestu sa anđelima - kažu njegovi drugari za Kurir

Vlasta je preminuo 24. marta na 22-godišnjicu početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Josip Broz Tito, Ričard Barton, Elizabet Tejlor
foto: Profimedia

U intervjuima je govorio da je kao dečak "ridao" kad su ubili kralja Aleksandra u Marselju 1934, ali da nije plakao kad je umro Josip Broz Tito nekoliko decenija kasnije. Već sa 12 godina prvi put je zaigrao u Narodnom pozorištu, na sceni Manježa.

Tokom Drugog svetskog rata, Nemci ga odvode u nacistički logor Dahau, zatim Hede kod Dortmunda, gde je proveo godinu dana radeći u fabrici granata. Nakon rata bio je i na Golom otoku, a onda je do penzije bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Velisavljević je bio poznat i kao veliki navijač Crvene zvezde i redovno je u hali "Aleksandar Nikolić" gledao utakmice košarkaške sekcije ovog kluba.

Vlasta Velisavljević
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

01:10

Irfan Mensur o Vlasti Velisavljeviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track