PROKLETSTVO OSKARA NIJE ZAOBIŠLO NI OVU LEPOTICU: Hale Beri je nakon POBEDE poterao strašan maler!
Foto: Profimedia

nije zlato sve što sija

PROKLETSTVO OSKARA NIJE ZAOBIŠLO NI OVU LEPOTICU: Hale Beri je nakon POBEDE poterao strašan maler!

Pop kultura -

Mada se i svim silama trudila, Hale Beri nije mogla da izbegne ono što u Holivudu nazivaju "prokletstvo Oskara".

Hale Beri
foto: Profimedia

Naime, nakon što je osvojila 2002. Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu Lija Danijelsa "Monster’s Ball", svi su očekivali kako će je reditelji zatrpati ponudama za nove filmove, ali to se nije dogodilo. Iako je svoju statuu osvojila pre gotovo 20 godina, Hale Beri tek je sada u intervjuu za Entertainment Weekly otkrila kako je iznenadilo što nakon Oskara nisu počele pristizati nove ponude.

- Kada imaš takvu istorijsku pobedu, normalno je da pomisliš da će se sada sve promeniti. I promenilo se, za mene, ali moj status u filmskom biznisu nije se promenio preko noći. I dalje sam morala naporno da radim. I dalje sam morala da se borim za svaku ulogu i to u nemogućim situacijama - rekla je Hale Beri, koja je te 2002. postala prva crnkinja koja je osvojila Oskara u kategoriji glavne ženske uloge.

Nakon osvojene nagrade sve kao da je krenulo nizbrdo, pa je dve godine kasnije za ulogu "Žene mačke" zaradila čak četiri Zlatne maline, pandan Oskaru, ali za najgora glumačka i filmska ostvarenja.

Hale Beri
foto: Profimedia

Trenutno Hale Beri glumi u filmu "Bruise", koji je ujedno i njen rediteljski prvenac, a koji se bavi povratkom osramoćene MMA borkinje u ring. Tu ulogu dobila je nakon što ju je odbila Blejk Lajvli.

- Dali su mi scenario i oduševila me uloga, ali bila je napisana za dvadesetogodišnju belkinju, Irkinju i katolkinju', otkrila je Hale Beri (55) pa nastavila:

- No, nisam je mogla izbaciti iz glave i počela sam razmišljati o tome da se naprave prepravke za nekoga poput mene, za nekog ko se bori za svoju poslednju šansu, a ne nekoga kome treba još jedna šansu -

Netfliks je navodno platio glumici 20.000.000 dolara za svetsku distribuciju i filmska prava,.

Hale Beri
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:09

VRELI PLES MILICE PAVLOVIĆ I KARLEUŠE: Pevačice zatresle zadnjicama i zapalile masu, ne zna se koja je PROVOKATIVNIJA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track