03:22

SLOBODAN MILOŠEVIĆ OSVOJIO SARAJEVO! Boris Isaković, koji igra Slobu, počeo je obraćanje duhovito sa: VOLIM I JA VAS

PORODICA NA SARAJEVO FILMU

SLOBODAN MILOŠEVIĆ KONAČNO OSVOJIO SARAJEVO! Boris Isaković, koji igra Slobu, obraćanje počeo duhovito sa: VOLIM I JA VAS! VIDEO

Pop kultura -

Na Sarajevo film festivalu prvi put su dodeljene nagrade Srce Sarajeva za televizijske serije, koje su osvojili u dramskoj kategoriji "Porodica" o hapšenju Slobodana Miloševića, a za komediju hrvatski "Dnevnik velikog Perice". Za najboljeg glumca i glumicu proglašeni su supružnici Boris Isaković za "Porodicu" i Jasna Đuričić za "Grupu", a Srce Sarajeva za zvezdu u usponu dobila je Ivana Zečević, takođe za "Grupu".

Nagrađen je i reditelj i scenarista Bojan Vuletić, koji stoji iza ove priče.

- Stvarno sam iznenađen, nisam očekivao sve ovo... A što se tiče "Porodice" - sigurno nećete gledati nastavak. Što je velika stvar - rekao je Vuletić primajući nagradu, nagrađen smehom i aplauzima.

SFF
foto: Zoran Kompar

Serija "Porodica", koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja o poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević. Zasnovana je na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su bili prisutni. Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, kreativne obrade i umetničke slobode. U pitanju je zajednički projekat produkcijske kuće "Fajerflaj" i Telekoma Srbija.

Primajući Srce Sarajeva za najboljeg glumca u televizijskoj seriji, za ulogu Slobodana Miloševića u "Porodici", Isaković je privio nagradu na prsa i potom, burno nagrađen aplauzima prisutnih, počeo obraćanje duhovito sa: "Volim i ja vas".

- Velika je čast biti sa "Porodicom" ovde, i u ovakvoj regionalnoj porodici. Imam utisak od početaka karijere, od filma "Vukovar jedna priča", da sam priželjkivao ovakvu vrstu okupljanja. Ovo srce je srce svih nas - rekao je Isaković.

Slobodan Milosevic, Boris Isakovic
foto: EPA-EFE/SASA STANKOVIC, Nemanja Nikolić

Primajući Srce Sarajeva za najbolju dramsku seriju sa članovima ekipe "Porodice", kreativni direktor Boban Jevtić je istakao da je nagrada velika čast. - Prvo bih da zahvalim SFF jer pokrenuo "inicijativu i ogroman podstrek" da se u regionu i dalje rade dobre serije. Mi smo s "Porodicom" hteli da napravimo veliki iskorak, a to smo zahvaljujući Bojanu Vuletiću uspeli da realizujemo - rekao je Jevtić.

Ivana Miković zahvalila je celoj ekipi koja je učestvovala na ovom projektu. - Na seriji je radilo 150 ljudi. Snimali smo u jeku korone. Mi postojimo samo godinu i po dana i evo nas ovde - rekla je Ivana Miković producent "Porodice" i direktorka "Fajerflaja".

SFF
foto: Promo

Produkcijska kuća iz Beograda imala je čast da ima 13 nominacija u različitim kategorijama: za serije "Porodica", "Tajkun", "Klan" i "Močvara".

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. SFF bilo je nominovano 16 serija. Ceremoniju je vodio glumac i TV voditelj Tarik Filipović. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su onlajn glasanjem po uzoru na slične svetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

SFF
foto: Zoran Kompar

Kurir.rs

Bonus video:

00:34

Miloš Timotijević o ulozi u Porodici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track