FILM TOMA PREMIJERNO U SARAJEVU: Na projekciju stiže Milan Marić, koji je pobedio koronu
Foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

lepe vesti

FILM TOMA PREMIJERNO U SARAJEVU: Na projekciju stiže Milan Marić, koji je pobedio koronu

Pop kultura -

Film "Toma" Dragana Bjelogrlića u petak veče će zatvoriti 27. Sarajevo film festival.

Publici u Sarajevu pokloniće se glavni glumac Milan Marić, kako je za Kurir potvrđeno iz produkcije ovog ostvarenja, što znači da je mladi glumac uspešno pobedio koronu, s kojom se borio u proteklom periodu. On je na Tviteru, kad smo objavili ovu vest, potvrdio naša saznanja i otkrio da oporavak ide dobro:

- Hvala svima na brizi, dobro sam.

Milan Marić
foto: Dragana Udovičić

Za tri projekcije filma "Toma" već pet dana nema karata. Publici na svetskoj premijeri će se pokloniti i supružnici Petar Benčina i Tamara Dragičević, koji igraju njegovog lekara i pevačicu Silvanu Armenulić. Ekipa će danas održi i konferenciju za medije.

Film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Film "Toma" prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pevača i boema u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale pesme "Dotako sam dno života", "Dva smo sveta različita", "Ljiljana", "Tužno leto" i zašto je morao "dobro da se zaprlja" kad piše stih, opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Kako je Toma Zdravković voleo, patio, bežao i ponovo se vraćao svojoj duši - dočarao nam je Milan u glavnoj ulozi, dok je lik raskošne Silvane Armenulić poveren Tamari.

Ipak, Toma je bio ton, stih i melodija, a sve to u filmu nam donosi kompozitor i producent Željko Joksimović.

U ulogama onih koji su činili njegov život gledaćemo Petra Benčinu, Milana Kolaka, Sanju Marković, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Na ovoj romantičnoj drami, koja je snimana skoro šest meseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi, radilo je više od 200 ljudi, koje su predvodili izvršna producentkinja Nataša Višić, koreditelj Zoran Lisinac, direktor fotografije Goran Volarević, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković i kostimograf Boris Čakširan.

Film "Toma" već sutradan će otvoriti Festival filmskih susreta u Nišu. Zahtevan projekat je realizovan u saradnji s Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a u bioskope stiže već sredinom septembra.

Filmski Susreti, Niš
foto: M.S.

Kurir.rs

Bonus video:

02:51

MILAN MARIĆ ZA KURIR OTKRIO DETALJE NOVOG FILMA O TOMI I HIT SERIJE: Pandemija je tema treće sezone Državnog službenika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track