PRAVI GOSPODIN, ISTINSKI MANGUP I NAJVEĆI ŠMEKER: Dragan Nikolić danas bi napunio 78 GODINA, a ova GREŠKA mu je obeležila život!
Foto: Dragana Udovičić

sećanje

PRAVI GOSPODIN, ISTINSKI MANGUP I NAJVEĆI ŠMEKER: Dragan Nikolić danas bi napunio 78 GODINA, a ova GREŠKA mu je obeležila život!

Pop kultura -

Legendarni glumac Dragan Nikolić rođen je na današnji dan 1943. godine u Beogradu, a odrastao je na Crvenom krstu.

Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i tada kao sedamnestogodišnjak bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Dragan Nikolic
foto: Dado Đilas

Dragan i njegova supruga Milena Dravić su se upoznali 1972. godine kada su zajedno vodili šou program “Obraz uz obraz” i na jednoj pauzi između snimanja, 31. decembra, otišli su u opštini da se venčaju. U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru.

- Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi - rekao je jednom prilikom glumac.

Dragan Nikolić, Milena Dravić
foto: Printscreen/Instagram

Čuveni Gaga, veliki šmeker sa beogradskog asfalta, promenio se posle tri porodična gubitka koja je doživeo. Posle smrti starijeg brata dugo je patio i bio na ivici depresije. Stariji brat mu je bio uzor u svemu. Brat je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen, tr zbog toga više nikada nije slavio rođendan. Često je govorio da bi voleo da mu Miroslav sa njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

Potom mu je preminula majka za koju je bio veoma vezan. Starao se o njoj zajedno sa suprugom Milenom Dravić. Poslednji udarac u nizu bio je odlazak Bore Todorovića sa kojim je četiri decenije bio nerazdvojan. To više nije isti čovek, govorili su Draganovi prijatelji.

Dragan Nikolić preminuo je 11.03.2016. u 72. godini života, posle duge borbe od teške i opake bolesti.

Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari”, tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije “Dovoljno je ćutati” iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

Dragan Nikolić
foto: Printscreen

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track