VEČITI DEČAK BI DANAS NAPUNIO 43 GODINE: O talentu Marinka Madžgalja i dalje se priča, a glumac je pred smrt ispunio najveću želju
Foto: Dragan Kadić

sećanje

VEČITI DEČAK BI DANAS NAPUNIO 43 GODINE: O talentu Marinka Madžgalja i dalje se priča, a glumac je pred smrt ispunio najveću želju

Pop kultura -

Marinko Madžgalj rođen je na današnji dan, 21. avgusta 1978. godine, a danas bi proslavio svoj 43 rođendan.

Glumac je nakon borbe sa teškom bolešću preminuo pre pet godina, a vest o njegovoj smrti potresla je čitav region.

Madžgalj je ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj glumačkoj sceni, a njegove kolege i prijatelji o njemu uvek pričaju sa puno ljubavi.

Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić

Madžgalj je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti 2000. godine, u klasi prof. Gordane Marić, a igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Pozorištu “Boško Buha”, Bitef teatru i UK “Vuk Karadžić”. Bio je stalni član ansambla Ateljea 212 od 2012. godine.

Proslavio se ulogama u komedijama i komičnim serijalima “Crni Gruja” i “Drug Crni u NOB-U”, te ljubavnim dramama “Ranjeni orao” i “Greh njene majke”.

Madžgalj je bio izuzetno nadaren za muziku, pa se oprobao i kao autor, ali i kao pevač u popularnoj grupi “Flamingosi”, zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

Marinko Madžgalj
foto: ATA Images

Za opaku bolest je prekasno saznao. Tog kobnog dana dobio je jake bolove i prevezen je hitno u KBC "Bežanijska kosa". Doktori su konstatovali da ima karcinom pankreasa. Tamo je i ostao na lečenju. Iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila drugačija.

Kada su mu lekari saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, trudio se da ih iskoristi maksimalno do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije, borio se i provodio svaki momenat sa svojom porodicom.

Prijatelji omiljenog glumca u narodu kažu da će ga pamtiti kao večitog dečaka.

Marinko je imao veliku želju da se pre smrti krsti u manastiru Ostrog, a to mu je i ispunjeno 20 dana pred smrt.

Nažalost, 26. marta 2016. godine glumac Marinko Madžgalj je izgubio borbu sa opakom bolešću. Iza sebe je ostavio neutešne roditelje i ćerku Saru, koju je dobio u braku sa glumicom Dubravkom Mijatović.

Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

02:31

MAJKA MARINKA MADŽGALJA U SUZAMA: Ja njega ČEKAM! Nikad neću prihvatiti da nije tu! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track