TOMA ZDRAVKOVIĆ JE LJILJANI BLAGOJEVIĆ POSVETIO PESMU! Lepa glumica nije ga zaboravila i o njemu ima samo najlepše reči
Foto: Marina Lopičić

filmski susreti

TOMA ZDRAVKOVIĆ JE LJILJANI BLAGOJEVIĆ POSVETIO PESMU! Lepa glumica nije ga zaboravila i o njemu ima samo najlepše reči

Pop kultura -

Filmski susreti, 56. po redu, otpočeli su u Nišu defileom glumaca crvenim tepihom, vatrometom i dodelom nagrade "Pavle Vuisić" za životno delo Ljiljani Blagojević.

- Moje studente učim da je ovo maraton, nije sprint, da je gluma trka na ceo život i da je najvažnije da ostanu čestiti i da se nauče da žive slobodno. Uvek sam dobijala esnafske nagrade, nagrade od mojih kolega, državne nemam nijednu i ovog trenutka sam jako ponosna na to. Nagrade su važne da se naslone na autoritet čije ime nose - rekla je Blagojevićeva.

Ljiljana Blagojević
foto: Fonet

Na početku karijere Ljilja je imala podršku Pavla Vuisića.

- On je bio čovek kao Da Vinči, koji je znao sve o svom poslu. Superioran kao Zevs među čobanima. Znao je da da savet, da napiše pesme... Nagrada koja nosi njegovo ime je velika, ja ću je nositi s čašću i zahvalnošću - završila je svoj govor glumica.

Dramsku umetnicu nakon Niša očekuje gostovanje sa predstavom "Vase Železnove" Maksima Gorkog, Narodnog pozorišta, u oktobru, na festivalu u Rusiji, kao i premijere serija "Crna svadba" i "Kljun".

Ljiljana Blagojević
foto: Zorana Jevtić

Glumica kaže da se raduje dolasku u Niš, na Niški festival, i naglašava da je to jedan od najlepših festivala.

- Obišla sam i Kan, i Veneciju, i Berlin, i Moskvu, kao festivale A kategorije, a ovakav festival ne postoji u svetu. Jedinstven je jer se isključivo bavi glumcem i glumačkom profesijom. Napravljen je u slavu glumca naše profesije. Mladi ovde rastu i stasavaju u publiku, bez koje mi ne možemo da postojimo - rekla je novinarima glumica nakon silaska s pozornice.

Manifestaciju je otvorio film "Toma" Dragana Bjelogrlića, a neizbežno pitanje za Ljiljanu je bilo o pesmi koju joj je otpevao legendarni pevač.

- Toma je bio dobar i pošten kolega. Nije bio glumac, ali je imao veliki talenat za glumu. Bio je jedan od naših najvećih kantautora i, da je živeo u Francuskoj, bio bi svetska zvezda - zaključila je Blagojevićeva.

Toma film, Toma Zdravković
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Kurir/ M. S.

Bonus video:

08:21

TOMA JE CEO ŽIVOT BIO ZALJUBLJEN U SILVANU! Bjelogrlić iskreno s novinarima: Evo ko mu je otkrio ovu tajnu i kako je našao glumce!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track