DŽONI ROTEN SE SUDIO SA BIVŠIM KOLEGAMA IZ BENDA SEKS PISTOLS: Presuda je stigla, tiče se MUZIKE i neće svi biti ZADOVOLJNI!
Foto: Printscreen, Profimedia, Shutterstock

nesuglasice

DŽONI ROTEN SE SUDIO SA BIVŠIM KOLEGAMA IZ BENDA SEKS PISTOLS: Presuda je stigla, tiče se MUZIKE i neće svi biti ZADOVOLJNI!

Pop kultura -

Dvojica bivših članova Seks Pistolsa dobili su sudsku bitku protiv svog bivšeg frontmena Džonija Rotena o pravu na upotrebu pesama benda u budućoj televizijskoj seriji.

Seks Pistols, Nensi Spandžen, Sid Višos
foto: Profimedia

Bivši bubnjar Pol Kuk i gitarista Stiv Džons tužili su Rotena, pravim imenom Džona Lajdona, jer je uskratio prava da se pesme koriste u televizijskoj drami Pistol u režiji Denija Bojla piše BBC.

Londonski sud odlučio je u ponedeljak u korist Kuka i Džonsa jer su članovi benda 1998. potpisali ugovor prema kojem o pravima odlučuju većinom glasova.

Saslušanje na sudu trajalo je nedelju dana. Džons i Kuk su se, očekivano, pozivali na taj ugovor dok se Roten, koji je ranije u intervjuu za Sunday Times rekao da je to "najbezobzirnije sranje koje je morao pretrpeti", branio navodima da ugovor nikad nije korišten i da je sastavljen samo kako bi se bend zaštitio od toga da im menadžeri nameću svoju volju.

Seks Pistols
foto: Printscreen, Profimedia

Rotenovim argumentima nije pomoglo to što su originalni član benda Glen Metlok, kog je zamenio pokojni Sid Višs, i Višsovi naslednici stali su na stranu gitariste i bubnjara.

Televizijsku dramu Pistol producira Dizni, imaće šest epizoda i temeljise na Džonsonovim memoarima "Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol". Premijera bi trebalo da bude iduće godine.

Seks Pistolsi formirani su 1975. i raspali se tri godine posle. Iako im je karijera trajala samo dve i po godine u kojima su stigli izdati samo jedan album "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols", nemerljiv je njihov uticaj na istoriju popularne muzike.

Seks Pistols, Nensi Spandžen, Sid Višos
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:59

LICE U LICE SA VATRENOM STIHIJOM! Najmlađi vatrogasac (26) koji je gasio požare na Eviji za Kurir TV: Bilo je NESVAKIDAŠNJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track