LEČIĆ O SUKOBU BJELE I GAGE: Nasilje ne pripada umetnicima! Mi moramo kao društvo da naučimo da volimo, a ne da mrzimo
Foto: ATA Images

iskren

LEČIĆ O SUKOBU BJELE I GAGE: Nasilje ne pripada umetnicima! Mi moramo kao društvo da naučimo da volimo, a ne da mrzimo

Pop kultura -

Glumac Branislav Lečić proslaviće svoj 66. rođendan na Filmskim susretima u Nišu, a osvrnuo se juče na konferenciji za medije na svoj slučaj i slučaj glumca Dragana Bjelogrlića.

Lečića je Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, dok je Bjelogrlić u noći između nedelje i ponedeljka nekoliko puta udario pesnicama Gagu Antonijevića.

- Ovaj festival je važniji od svega i svi učesnici su mnogo važniji od svih drugih događaja. I od mog slučaja i od Bjelinog. Ali moja poruka je vrlo jasna. Nasilje ne pripada društvu u kome živimo. Posebno ne pripada umetnicima. Jezik nasilja nikada nije izazvao poverenje onih koji ga gledaju. Mi moramo kao društvo da se naučimo, ma koliko se ne voleli pa čak i mrzeli, mi moramo da razgovaramo - rekao je Lečić.

Dragan Bjelogrlić, Predrag Gaga Antonijević, Tuča
foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

On je kazao da je odavno prisutan na festivalu, kao i da ga je aplauz prilikom izlaska na scenu obradovao.

- Odavno sam prihvaćen od publike na festivalu. Samo jedna novinska agencija je čula zvižduke, ali ja ću se time baviti. Videćemo i to ćemo morati da otvorimo zašto se neki bave onim što nema veze sa umetnošću pa nemaju veze ni sa istinom - naveo je Lečić.

On se pojavio na sceni nakon uloge istorijske ličnosti Nikole Pašića u filmu "Kralj od Jugoslavije" reditelja Zdravka Šotre.

Branislav Lečić
foto: Marko Smiljković

M. S.

Bonus video:

00:33

Knez iskreno o slučaju Danijele i Lečića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track