MISLILA SAM DA SE IZVUKAO: Mira Banjac za KURIR o Lanetu Gutoviću: Odlaze nam jedan po jedan VELIKI
Foto: Aleksandar Jovanović, Dado Đilas

TUŽNA ZBOG GUBITKA KOLEGE

MISLILA SAM DA SE IZVUKAO: Mira Banjac za KURIR o Lanetu Gutoviću: Odlaze nam jedan po jedan VELIKI

Pop kultura -

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini, nakon borbe sa opakom bolešću.

Milan Lane Gutović
foto: Marina Lopičić

Njegova koleginica, glumica Mira Banjac oglasila se za Kurir:

- Strašna vest... Mislila sam da se izvukao. Sa njim sam radila samo u "Beloj lađi". On je izvanredan, veliki artista, glumac. Uvek je bio tačan na snimanju. Tekst je znao fantastično. Njegove improvizacije je trebalo pratiti i imao je velikog duha. Šteta... Odlaze nam jedan po jedan veliki - rekla je Mira.

Podsetimo, Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Mira Banjac, Milan Gutović
foto: Aleksandar Jovanović, Dado Đilas

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”, „Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Milan Lane Gutović
foto: Dado Đilas

Kurir.rs/M.K./S.M.

Bonus video:

08:33

NIKOLA DŽAMIĆ ZA KURIR O SVOM LEGENDARNOM PRIJATELJU BATI STOJKOVIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track