PRVA DAMA TEKSTILA SLAVI 100. ROĐENDAN: Poznata je po ekscentričnom stilu i jarkim bojama,a ovo je MANTRA kojom se vodi! (FOTO)
Foto: Profimedia

čestitamo!

PRVA DAMA TEKSTILA SLAVI 100. ROĐENDAN: Poznata je po ekscentričnom stilu i jarkim bojama,a ovo je MANTRA kojom se vodi! (FOTO)

Pop kultura -

Iris Apfel, čuvena modna ikona i dekoraterka enterijera, danas proslavlja svoj 100. rođendan.

Iris Apfel
foto: Profimedia

"Više je više, a manje je dosadno" mantra je kojom se Iris vodila ceo život i po kojoj je zapravo i poznata.

Uprkos dubokoj starosti, Iris i dalje uživa u svetu mode i pronalazi načine da izrazi svoj stil i inspiriše druge da urade isto. Svojevremeno, Iris je istakla da je su je stil i moda očaravili od malih nogu.

Šezdesetih godina, prošlog veka, Iris se proslavila kao dizajnerka enterijera, a posle nekoliko godina rada, otvorila je kompaniju za proizvodnju tkanine. Firmu je osnovala sa pokojnim mužem, za kojeg je više puta istakla da je i ljubav njenog života i jedina osoba koja ju je razumela i podržavala u svemu.

Iris Apfel
foto: Profimedia

Njen jedinstveni stil primetili su ljudi iz najvećih modnih kuća, kao što su: "Šanel", "Dior" i "Dolče i Gabana", pa je tako dobila nadimak "prva dama tekstila." Njen osećaj za modu prepoznale su i neke veoma uticajne ličnosti, pa je ova starija dama, nekada sarađivala sa devet američkih predsednika.

Iris se i danas trudi da njena odeća ne bude dosadna, već da uvek prisutne impresionira svojom elegancijom i zanimljivim stilom.

Njen pozitivan i veseo karakter, otvoren je prema svemu što je novo i kreativno i upravo je zbog toga posla ikona današnjice. Ona je poznata po velikim naočarama koje skoro uvek nosi, nakitu, ali i po prepoznatljivom ružu koralne boje koji joj odlično pristaje, a više puta je istakla da nije bitno šta nosiš, nego kako nosiš.

Naime, ona smatra da stil nije skupa odeća, možete da imate brdo novca, da nosite najskuplje haljine i stvari, a da nemate stila. Nije stvar u tome šta nosite, nego kako nosite.

Iris Apfel
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

01:42

SRBI ZNAJU KAKO DA SE ZABAVE: Turski glumac oduševljen Beogradom, provodio se do zore, a žene ga SPOPADALE sa svih strana! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track