POGINULA PRE 24 GODINE, A TAJNA ISPLIVALA SAD: Ledi Di htela da se preseli sa SINOVIMA u Kaliforniju i napravi karijeru u HOLIVUDU
Foto: Profimedia

šokantne tvrdnje

POGINULA PRE 24 GODINE, A TAJNA ISPLIVALA SAD: Ledi Di htela da se preseli sa SINOVIMA u Kaliforniju i napravi karijeru u HOLIVUDU

Pop kultura -

Dajanina romansa je cvetala sa Dodijem Al-Fajedom, pa je princeza htela da se preseli sa Vilijamom i Harijem u Kaliforniju kako bi se posvetila snimanju filmova i karijeri u Holivudu.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Vokalni trener koji se sa princezom sprijateljio nekoliko godina pre njene smrti tvrdi da je Dajana razvijala holivudsku karijeru, ali nije bila zainteresovana za to da postane glumica. Ekskluizivno za Daily Mail princezin prijatelj i vokalni trener Stjuart Pirs je otkrio detalje.

Preseljenje u Malibu, kaže Pirs, videla je kao ključ razvoja svoje filmske karijere piše Daily Mail.

Za Dajanine planove 68-godišnji privatni trener za glas i scenu saznao je trenirajući je od 1995. godine, a bio je sa njom i samo nekoliko dana pre tragične smrti 31. avgusta 1997. u Parizu.

- U svojoj svesti spremala je niz velikih projekata kroz ponude koje su joj pristigle. No, jedna od glavnih prilika koje je htela iskoristiti bila je da započne razvoj dokumentarnih filmova o tri svoja interesa u dobrotvornom radu, koji bi se potom asimilirali u velike filmove - rekao je Pirs i dodao kako je Dajana planrala da puno vremena provodi u Holivudu.

Ledi Di, Princeza Dijana, Prinčevi
foto: AP

- Poenta je u tome da je doista počela da istražuje svoju kreativnu snagu - kaže trener i otkriva da se već savetovala sa vrhunskim holivudskim direktorima i agentima o svojim ambicijama za pravljenje filmova.

- Sve što je učinila potpisano je nečim izvrsnim, što znači da se konsultovala s pravim ljudima. Znam da bi koga god da je angažovala ili sa njim sarađivala bio izvrstan standard koji bi se kretao u smeru mogućnosti dobijanja nagrade - kaže Pirs i dodaje kako je Diana bila ispunjena akcijom kreativnosti.

Za uklapanje u svet holivudske umetnosti Dajani ne bi pripomogla samo kraljevska slava pa je Pirs Dajanu opisuje kao asa komunikativnosti, uz napomennu da se kreativne industrije temelje na otvorenoj komunikaciji.

- Njena je komunikacija uvek bila potpuno otvorena i bilo joj je vrlo lako uspostaviti kontakt sa velikim umetnicima - kaže Pirs i otkriva da je princeza Dajana sklopila blisko prijateljstvo sa uglednim, Oskarom nagrađenim filmskim producentom Dejvidom Putnamom, među čijim se filmovima nalaze "Polja smrti", "Ponoćni ekspres" ili "Memphis Belle".

Putnam joj je pomogao da uspostavi vrhunske kontakte u Holivudu, ali Pirs kaže kako je princezin život tragično prekinut pre nego što ih je uspela upoznati.

kraljevska porodica, Princeza Dajana
foto: Profimedia

- Dejvid je uputio na brojne ljude sa kojima je trebalo da kontktira u jesen 1997. godine, ali te sastanke nažalost nije održala', rekao je trener.

Sredinom 90-ih preko njene jetrve Sare Ferguson i Oskarovac Kevin Kostner pokušao je pridobiti Dajanu za nastavak filma "Telohranitelj".

Sam Kostner je otkrio da se u vezi projekta telefonski čuo sa Dajanom, koja ga je tokom razgovora pitala hoće li biti "scena ljubljenja".

Međutim, Pirs insistira da Dajani nije bilo na pameti da postane glavnom glumicom.

- Ne, to je nešto što Dajanu nije nimalo zanimalo. Iako je bila zaljubljenik u razne umetnosti, posebno u ples, glumu nije smatrala svojom novom kreativnom putanjom - reako je Pirs.

Pirsova tvrdnja da je Dajana planirala sa sobom u SAD povesti i decu baca novo svetlo na preseljenje princa Harija u južnu Kaliforniju sa suprugom, bivšom glumicom Megan Markl i sugeriše da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa možda krenuti njenim neostvarenim putem.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:09

BLAGO ANGLINI, ZNALA SE UDATI: Evo šta radi Miki Đuričić dan posle SVADBE dok mu žena i ćerka spavaju! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track