SRPSKI UMETNICI OŽIVELI SLOBU I PRAVILI OŽILJKE ZA DŽONIJA DEPA! Sve tajne sa seta novog filma slavnog glumca MINAMATA
Foto: Privatna Arhiva, Firefly Production

uspešni

SRPSKI UMETNICI OŽIVELI SLOBU I PRAVILI OŽILJKE ZA DŽONIJA DEPA! Sve tajne sa seta novog filma slavnog glumca MINAMATA

Pop kultura -

Film "Minamata" sa Džonijem Depom, koji je sniman u Beogradu, a svetsku premijeru je imao prošle godine na Berlinskom festivalu, konačno danas stiže na repertoare domaćih bioskopa.

Glavni junak ove priče je proslavljeni ratni fotograf Judžin Smit, koji se osamuje i otuđuje od svih. Isprva odbija poziv urednika magazina Lajf da otputuje u Japan i istraži trovanje stanovnika ribarskog mesta poznatog kao Minamata. Ipak, kada ga žena prevodilac pozove da ipak to učini, Judžin prihvata mogućnost da otkrije razorne posledice korporativne politike, kao i saučesništvo policije i vlasti. Gledaocima će biti biti zanimljivo da prepoznaju i otkrivaju u kojim delovima našeg glavnog grada zapravo imitiraju malo selo u Japanu.

Boris Isaković
foto: Firefly Production

Na filmu su radile desetine naši filmskih radnika, među kojima su Lana Rakanović i Sendi Kumalakante, deo tima nagrađivane serije "Porodica". Oni su imali zadatak da od glavnog glumca Borisa Isakovića naprave Slobodana Miloševića.

- Sam proces nanošenja maske trajao je četiri sata, i tako 20 dana, a naš radni dan je imao 17 sati. Pred nama nije bilo lak zadatak. Morali smo da napravimo da Boris podseća na Miloševića - izjavili su Sendi i Lana za Kurir.

serija Porodica, Sendi Kumalakante, Lana Ranković
foto: Promo

Za Depa i njegovu transformaciju bila je zadužena Rakanovićeva.

- Naš posao je bio vezan za specijalne efekte i protetiku. Dep svuda sa sobom vodi ličnog šminkera Kena Niderbaumera. Naš posao je bio da mu pravimo ožiljak preko celog stomaka - kaže Lana i dodaje:

- Dep je veliki profesionalac. Ne možeš to da sretneš kod naših glumaca. On je ovaj film i producirao. Bio je svestan šta mu treba za tu scenu. Sve smo snimali u Kliničkom centru, a moj utisak je bila scenografija i natpisi koji su svuda bila na japanskom jeziku.

Džoni Dep, Beograd
foto: Ana Paunković

Reditelj "Minamate" je Endru Levitas, poznat po filmu "Uspavanka" i produciranju "Bele vrane" s Rejfom Fajnsom, koji je takođe sniman u Beogradu. Među zavidnom japanskom glumačkom postavom našao se britanski glumac Bil Naj, koga pamtimo kao razuzdanog i komedijantski nastrojenog muzičara u romantičnoj komediji "U stvari ljubav".

Džoni Dep
foto: Promo

Džoni Dep trenutno prolazi kroz težak period u privatnom životu posle burnog razvoda od glumice Amber Herd. O svom liku, fotografu Judžinu Smitu, Dep oduševljeno govori:

- Što sam više učio o Judžinu Smitu, sve sam ga više voleo i sve sam više razumeo zašto su se ljudi distancirali od njega, jer nije bilo lako biti u njegovom okruženju. Imao je tu slojevitost koju imaju svi veliki pisci, fotografi, umetnici i novinari. On nije hteo da otkrije činjenicu da je bio veoma povređeno, slomljeno biće. Njegova gorčina je njegovo oružje za preživljavanje.

Džoni Dep
foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

08:33

NIKOLA DŽAMIĆ ZA KURIR O SVOM LEGENDARNOM PRIJATELJU BATI STOJKOVIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track