NASTAVLJA SE 18. BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE! Za predstavu američke trupe karata nema već dve godine
Foto: Dragana Udovičić

tradicija

NASTAVLJA SE 18. BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE! Za predstavu američke trupe karata nema već dve godine

Pop kultura -

Program 18. izdanja Beogradskog festivala igre nastavlja se 8. septembra gostovanjem čuvenog komada "Okruženje" Kompanije Magi Maren iz Liona na sceni pozorišta Atelje 212, najavila je u petak Aja Jung na konferenciji za medije.

Pred publikom će biti izvedeno još pet novih značajnih predstava iz Londona, Drezdena, Frankfurta, Majnca, Los Anđelesa i Barselone.

Za neka izvođenja karte su rasprodate još pre dve godine. Prošle godine festival nije bio održan zbog korone.

- Publika nije vratila nijednu ulaznicu za gostovanje američku trupu "Body Traffic" 25. septembra u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) i 26. septembra u Madlenijanumu. Reč je o omnibusu - triptihu scenskih dela "Prašina", "Milion glasova" i "Pucanje" različitih koreografa - Hofeša Šehtera, Metjua Ninena i Mikaele Tejlor. Predstava je bila najavljena još 2019. godine - otkrila je direktorka festivala i balerina.

Aja Jung
foto: Marko Mihajlović

Jedna od zahtevnijih predstava sigurno je "Nadmudrivanje đavola" Kompanije Akrama Kana iz Londona, koja će se igrati 1. oktobra samo u SNP.

- U pitanju je grandiozan spektakl, koji ne može da se izvede ni na jednoj zatvorenoj sceni u Beogradu, jer Sava centar i dalje nije u funkciji, tako da će publika morati da ide u Novi Sad da gleda ovu veliku produkciju - rekla je Aja Jung.

Festival će 12. oktobra zatvoriti trupa Tanz Mainz iz nemačkog grada Majnca u JDP, sa igračkim komadom "Lanac duše", veoma uspešne koreografkinje Šaron Ejal, dobitnice nagrade "Jovan Ćirilov".

Festival Igre
foto: promo/Beogradski festival igre

Kurir.rs

Bonus video:

00:43

KATARINA GROMILIĆ, BALERINA I KOREOGRAF: Deci balet predstavljamo kroz igru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track