LEPA SLIKA IZ BEOGRADA ODLAZI U SVET: Skver Milene i Gage završen dve nedelje pre roka (FOTO)
Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić, Beoinfo

bravo

LEPA SLIKA IZ BEOGRADA ODLAZI U SVET: Skver Milene i Gage završen dve nedelje pre roka (FOTO)

Pop kultura -

Završena je rekonstrukcija skvera na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, koji će se odlukom Skupštine grada zvati Skver Milene i Gage, po našim proslavljenim glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću.

skver Milene i Gage
foto: Beoinfo

- Preostaje da se odradi finalni deo posla, da se posadi šest stabala, a to će uslediti tokom oktobra, kada počinje sezona sadnje. Tada će ovaj skver u potpunosti biti završen. Na ovaj način pokazujemo da brinemo o uređenju grada, a svi koji stanuju u blizini znaju kako je ovaj prostor izgledao pre rekonstrukcije. Tokom naredne godine uredićemo i fasade na okolnim zgradama i tada će čitav kraj biti još reprezentativniji - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je obišao radove sa rukovodstvom opštine Vračar.

skver Milene i Gage
foto: Beoinfo

Rekonstrukcija je završena skoro dve nedelje pre roka.

- Oni su veoma značajni za razvoj beogradskog duha, kulture i društva. Skver će zvanično poneti naziv Skver Milene i Gage 14. oktobra, kada će biti postavljena tabla s natpisom. Tog dana se navršava tri godine od smrti Milene Dravić. U međuvremenu, 17. septembra u večernjem terminu glumci Beogradskog dramskog pozorišta napraviće omaž Mileni i Gagi. Sve građanke i građani Vračara biće pozvani, a glumci će se na taj način odužiti svojim kolegama koji su postali večni i dobili ovaj skver - dodao je zamenik gradonačelnika.

skver Milene i Gage
foto: Beoinfo

U narednom periodu na ovom skveru će biti postavljena skulptura "Obraz uz obraz", po kultnoj emisiji koja je svojevremeno emitovana i po kojoj su Milena Dravić i Dragan Nikolić postali poznati još sedamdesetih godina prošlog veka.

skver Milene i Gage
foto: Beoinfo

Kurir.rs

Bonus video:

01:57

FRANO I MILENA LASIĆ U PROVODU: Za Kurir televiziju otkrili kako se snalaze u roditeljstvu i ko im čuva sina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track