ODLAZAK GLUMAČKE LEGENDE: Žan Pol Belmondo je krvnički radio od jutra do večeri da bi uspeo, a pred kraj života je želeo samo 1
Foto: Profimedia

velika tuga

ODLAZAK GLUMAČKE LEGENDE: Žan Pol Belmondo je krvnički radio od jutra do večeri da bi uspeo, a pred kraj života je želeo samo 1

Pop kultura -

Francuski glumac Žan Pol Belmondo je preminuo u 88. godini života. Ovaj slavni glumac i zavodnik je nekada lomio ženska srca, a dame širom sveta ludele su za njim.

Karlos Soto Major
foto: Profimedia

Belmondo je glumom počeo da se bavi davne 1956. godine, a proslavio se u filmovima "Novog talasa" šezdesetih godina prošlog veka. Svetsku slavu stekao je sedamdesetih gde je igrao u akcionim ostvarenjima.

Glumac koga pamtimo i kao Pjera iz filma „Ludi Pjero“ s Anom Karinom snimio je više od 130 filmova. Ipak, čovek s karijerom dugom pola veka, koga je obožavao čuveni Vitorio de Sika.

Njegovim najpoznatiji filmovi su "Do poslednjeg daha" i "Čovek iz Rija". Bio je dva puta u braku, sa Elodi Konstantin i Natali Tardivel.

Takođe, bio je u vezi sa Bondovom devojkom, glumicom Ursulom Andres, kao i sa italijanskom koleginicom Laurom Antoneli.

Žan Pol Belmondo
foto: Profimedia

Pre nekoliko godina je izjavio da je stavio tačku na glumačku karijeru, te da želi da ostatak života provede u miru, daleko od kamera i projektora.

Belmondo se prisetio svih "divnih uspomena" koje je prikupio tokom 65 godina rada na filmu i u pozorištu.

"Baš sam se naradio. Možda deluje kao vic, ali sam zaista puno radio. Od jutra, do večeri. Tako sam i uspeo!", naveo je Belmondo.

Legendarni glumac se prisetio prvih kritika koje su ga umalo sahranile.

"Glumio sam u pozorištu 10 godina pre nego što sam počeo da radim na filmu. Po njima nisam imao nikakve šanse. Govorili su da ne mogu da se dopadnem ženama. A ja se onda koju godinu kasnije pojavim u društvu Ursule Andres", kazao je uz smeh glumac kog u Francuskoj iz milja zovu Bebel.

Tada su ga upitali da li će publika uskoro moći da ga vidi na filmu ili pozornici, Belmondo je tada odgovorio da to više nije moguće.

"Sada se odmaram. Nema povratka ni filmu ni pozorištu. Želim da uživam u životu!", poručio je slavni glumac, kog publika pamti po ulogama u filmovima kao što su "Profesionalac", "Borsalino" i "Do poslednjeg daha".

Žan Pol Belmondo
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:49

KOMEMORACIJA MIRE FURLAN: Miki Manojlović jedva priča od suza, glas mu drhti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track