Najnovije vesti

PRE 50 GODINA MILENA I GAGA OPLJAČKANI BAŠ KAO NOLE! Glumica se srela s lopovom, a ono što je napravila vredno je DIVLJENJA
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

manje poznato iz života slavnog para

PRE 50 GODINA MILENA I GAGA OPLJAČKANI BAŠ KAO NOLE! Glumica se srela s lopovom, a ono što je napravila vredno je DIVLJENJA

Pop kultura

Vest dana juče u svim medijima je da je obijena i opljačkana porodična kuća Novaka Đokovića u Marbelji.

Sličnu dramu pre tačno pola veka prošli su Milena Dravić i Dragana Nikolić. Glumici je iz stana lopov odneo nakit, nagrade i Zlatnu arenu iz Pule. Pokojna glumica je upoznala svog lopova i sve mu oprostila.

- Jedne večeri u Kotoru mi je prišao konobar i upitao da li za naš sto može da dođe čovek koji mi je nekad davno u Beogradu „počistio“ stan - rekla je Milena za hrvatske medije.

Milena Dravić
foto: Damir Dervišagić

Ona je istakla da je tada bila zbunjena jer su njoj stan čistile samo žene, nikada muškarac. Nije ni pomislila da konobar pod "čišćenjem" podrazumeva krađu.

Lepuškasti muškarac pružio joj je ruku i seo preko puta nje. Tada je pred njom otvorio dušu.

- Ja sam onaj koji vam je 1971. godine opljačkao stan. Odneo sam sve vredne stvari. Ja sam vas pokrao! Ja sam obični lopov, ali odrobijao sam. Možete li mi oprostiti? - obratio se glumici, a ona je ostala u šoku.

Dugo ga je gledala u oči i iznenada uzviknula: "Opraštam", a zatim ga je ispitivala šta će u Kotoru.

- Oženio sam se, imam dvoje dece. Smirio sam se, više ne pljačkam, imam pošten posao - raspričao se on.

Milena je za hrvatske medije ispričala da je u vreme pljačke bila na generalnoj probi njene prve predstave "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji". Proba je bila prekinuta jer su glumicu hitno zvali da siđe sa scene i odmah ode kući. Tamo je zatekla policiju i uplakanu majku. Zlatna arena iz Pule joj je ponovo dodeljena i nalazi se u njenog legatu u Jugoslovenskoj kinoteci.

Dobričin prsten, Milena Dravić
foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs

Bonus video:

DOKTOR NELE KARAJLIĆ ZA KURIR TV: Lek za koronu je VAKCINA i ROKENROL
03:13

DOKTOR NELE KARAJLIĆ ZA KURIR TV: Lek za koronu je VAKCINA i ROKENROL

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja