13 GODINA BEZ DINA DVORNIKA: O uzroku smrti dugo se polemisalo, a malo je poznato da mu je OVO bilo PRAVO IME
Foto: Printscreen/Youtube

sećanje

13 GODINA BEZ DINA DVORNIKA: O uzroku smrti dugo se polemisalo, a malo je poznato da mu je OVO bilo PRAVO IME

Pop kultura -

Slavni pevač Dino Dvornik rođen je u Splitu 20. avgusta 1964. godine, preminuo je na današnji dan, 7. septembra 2008.

Dino Dvornik
foto: Printscreen/Youtube

Mlađi sin poznatog glumca Borisa Dvornika i Diane Tomić. Odlučio se da zajedno sa bratom Deanom krene očevim stopama i počeo da igra u seriji "Naše malo misto".

Međutim, ubrzo je shvatio da ga gluma ne zanima, pa je odlučio da krene da se bavi muzikom, i sa bratom je oformio grupu "Kineski zid". Tada je imao 17 godina. S bendom je snimio prvu fanki ploču u Hrvatskoj, a sa pesmom "Tebi pripadam" osvojio je nagradu za najboljeg debitanta na Zagreb festu.

Publika ga je zavolela zbog njegovih energičnih nastupa, pa su se njegovi uspesi uskoro počeli nizati jedan za drugim. Zahvaljujući svom ogromnom talentu, postao je balkanski kralj fanki muzike i pravi miljenik publike.

Ono što je manje poznato o slavnom muzičaru jeste da njegovo pravo ime nije bilo Dino Dvornik, već Miljenko.

Muzičar je preminuo 2008, međutim, čak i njegova sahrana je bila u "veselom" raspoloženju. Puštana je njegova, kao i muzika koju je Dino voleo. Iako je od njegove smrti prošao 13 godina, mnogi fanovi se nisu pomirli sa preranim odlaskom legendarnog pevača.

Iza sebe umetnik je ostavio suprugu Danijelu i ćerku Ellu.

Danijela je Dina pronašla mrtvog u njihovom bračnom krevetu, pa su odmah počele priče kako je Dino umro od predoziranja. Njegova supruga je to negirala i tvrdila da se Dino godinama nije drogirao, što su potvrdili i nalazi obdukcije koji su pokazali da je preminuo u snu od mešavine tableta koje je uzimao.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:24

ELA DVORNIK SKINULA SALO I POHVALILA SE RAVNIM STOMAKOM! Zamrzla masne naslage i čudnim tretmanom sad je SEKSI MAMA VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track