MISLIM DA ĆE OVO BITI DOGAĐAJ GODINE Marija Jelić o Domingu: On je izuzetan čovek i njegova energija na sceni me pokreće
Foto: Privatna Arhiva

sve spremno

MISLIM DA ĆE OVO BITI DOGAĐAJ GODINE Marija Jelić o Domingu: On je izuzetan čovek i njegova energija na sceni me pokreće

Pop kultura -

Kralj belkanta, kako Plasida Dominga nazivaju svetski mediji, u sredu veče zatvoriće ovogodišnji Belef velikim koncertom na Tašmajdanu.

Pre pola veka, na početku karijere, prvi put je pevao pred beogradskom publikom, a od tada joj se redovno vraća, kako sam kaže, uvek sa posebnom emocijom i velikim zadovoljstvom.

- Prijatno sam iznenađen atmosferom u Beogradu i ljubaznošću ljudi koji su me dočekali. Vraćam se posle sedam godina i zadovoljstvo mi je što nastupam na koncertu u gradu u kome sam prvi put bio pre skoro 50 godina, kada sam bio na početku karijere. Vidimo se na Tašu - napisao je tenor na svom Fejsbuku.

Plasido Domingo
foto: AP Kerstin Joensson

Ekskluzivni intervju dao je za Radio-televiziju Srbije.

- Poznajem publiku, poznajem muzičare i zaista se radujem druženju s njima u Beogradu - istakao je cenjeni pevač i dirigent.

Maestro Domingo je jedinstveni umetnik u istoriji muzike. Njegovu impresivnu karijeru čini 4.000 nastupa i 150 različitih uloga.

- Čitav život pevam i dirigujem. Smatram da sam muzičar koji je privilegovan specifičnim glasom kojim mogu da dajem maksimum publici. Imam posebnu sreću da to i dalje mogu da radim - objašnjava španski umetnik.

Plasido Domingo, Beograd
foto: Kurir

Domingo je popularizovao operu zajedno sa Pavarotijem i Karerasom. Osnivao je operska takmičenja, dirigovao različitim produkcijama. Manje je poznato da u ime Uneska i drugih organizacija brine o zaštiti kulturnog nasleđa i da pruža podršku mladim pevačima.

- Danas više nego ikada pre ima talentovanih pevača. Gotovo u svakom gradu možete da nađete predivne glasove. Mislim da pevači treba tome da pristupe sa velikom ozbiljnošću i odgovornošću i imaće divne karijere - istakao je Domingo.

Marija Jelić
foto: PR/Nebojša Babić

Jedan od tih bisera i je naša Marija Jelić, koja je pre dva dana imala probu sa Domingom na Kolarcu.

- Maestro Domingo je izuzetan čovek, proveli smo dosta vremena juče zajedno, na klavirskoj probi, a kasnije i na orkestarskoj. Bila sam iznenađena njegovim veoma pozitivnim komentarima o mom pevanju, kao i predlogom da mu se priključim u pevanju još jednog bisa. On je izuzetan čovek, pre svega, a takođe i umetnik, i njegova energija na sceni me pokreće. Mislim da će ovo biti događaj godine - kaže umetnica za Kurir.

Na Belefu se očekuje oko 10.000 ljudi, a koncert počinje u 21 sat.

koncert Bajage, Tašmajdan
foto: Ana Paunković

Kurir.rs

Bonus video:

00:21

NOVA KARMEN STIGLA U BEOGRAD! Ana Brnabić i njena partnerka Milica gledaju sprektakl iz prvih redova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track