FILM NAREDNIK O KOME PRIČA CELA SRBIJA PRED PUBLIKOM! Vrele scene Marića i Timotijevića na velikom platnu Kinoteke, a evo i kada!
Foto: Promo

NA FESTIVALU

FILM NAREDNIK O KOME PRIČA CELA SRBIJA PRED PUBLIKOM! Vrele scene Marića i Timotijevića na velikom platnu Kinoteke, a evo i kada!

Pop kultura -

Pre nešto više od mesec dana se na internetu pojavio film "Narednik" premijerno prikazan pre devet godina, koji izazvao veliku pažnju javnosti i brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama. Reč je o kratkom igranom ostvarenju iz 2012. godine, koji govori o dvojici homoseksualaca iz Srbije, a u ulozi gej para našli su se naši aktuelni filmski i TV zavodnici Miloš Timotijević i Milan Marić.

Od 13. do 18. septembra u okviru Nedelje ponosa u Muzeju kinoteke u Kosovskoj ulici organizuje se drugi Merlinka klasik film festival, gde će ponovo publika moći da pogleda ostvarenje Nikole Ljuce.

Nikola Ljuca
foto: Nemanja Pančić

Drugi dan festivala, 14. septembar posvećen je domaćim filmovima, pre svega kratkom filmu "Narednik", zatim se prikazuju "Kroz prašume Južne Amerike" i "Ćao, inspektore".

Jedne noći u Beogradu sreću se dvojica muškaraca iz različitih sfera, svaki sa svojim traumama i problemima. Jedan od njih je student, a drugi je bivši vojnik. Te večeri zajedno odlaze u stan i tu dolazi do scene seksa između ove dvojice likova, ali do jutra se sve menja.

Milan Marić, Miloš Timotijević
foto: Printscreen/Twitter

Film ima tragičan kraj, gde lik vojnika, koga tumači Timotijević, izvršava samoubistvo zbog neuzvraćene emocije od njegovog partnera studenta, koga tumači Marić, koji smatra da je to između njih bio samo seks. Student doživljava šok nakon ove scene i zbunjen odlazi kući, gde živi sa majkom.

Bio je ovo nimalo lak zadatak za dvojicu glumaca, koji inače važe za miljenike žena. Za obojicu je ovo bila prva uloga ovog tipa. Miloš je kasnije imao zapaženiju gej ulogu u filmu "Južni vetar", ali i u predstavama "Režim ljubavi" i "Crna kutija".

Milan Marić, Miloš Timotijević
foto: Tamara Trajković, Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

02:03

FILMSKI SUSRETI! BJELOGRLIĆ BEZ NAGRADE ŽIRIJA U NIŠU: Gran pri Nenadu Jezdiću, a najbolji glumci Milan Marić i Tamara Dragičević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track