IMAO SAM TREMU SPREMAJUĆI NA TURSKOM ULOGU ISMAIL-BEGA! Nikola Vujović o novim ulogama i pozorištu
Foto: ATA images

u fokusu

IMAO SAM TREMU SPREMAJUĆI NA TURSKOM ULOGU ISMAIL-BEGA! Nikola Vujović o novim ulogama i pozorištu

Pop kultura -

Tek što se zavrteo po bioskopima, film "Nečista krv - greh predaka" privukao je veliko interesovanje publike. Brojnu impozantnu glumačku ekipu čini i glumac Nikola Vujović, koji igra Ismail-bega. Za potrebe ove uloge umetnik kojeg smo zavoleli još u komediji "Kad porastem biću Kengur" uzimao je i časove turskog jezika. Iako je već igrao u predstavi "Nečista krv", kada je dobio poziv za film, nije ni pitao šta igra. Sve dok mu scenario nije došao u šake...

Nikola Vujović
foto: ATA images

Kako ste reagovali kada ste prvi put pogledali film?

- Bio sam oduševljen, i dalje sabiram utiske. Imao sam veliku tremu kako će to zapravo da izgleda, pošto ne govorim na maternjem jeziku.

Da li je bilo teško učiti tekst na turskom jeziku i izgovarati ga?

- Te dve scene koje sam imao spremao sam 25 dana, i brojao sam svaki dan. Prva scena koju sam imao je ulazak na konju na slavu Hadži Trifuna, u kojoj sam imao samo četiri replike, i to nije bio problem. Nakon toga, devet strana teksta koje sam imao na turskom sam stvarno morao da se potrudim - dao sam sve od sebe i ponosan sam na rezultat.

Nikola Vujović
foto: ATA images

Da li vam je pomoglo to što naš jezik ima dosta turcizama?

- Turski nema nikakve veze sa srpskim. Rečenična konstrukcija je bliža nemačkom jeziku, jer glagol uvek ide blizu kraja. Melodija rečenice je potpuno drugačija i logički akcenti se premeštaju na kraj, što nije duh našeg jezika. Morao sam reč po reč da prevodim, kako bih u svakom trenutku znao gde sam u rečenici i šta govorim.

Koji su vam planovi za budućnost, gde vas možemo videti u pozorištu, filmu?

- Član sam Narodnog pozorišta u Beogradu. Imali smo dve premijere u prošloj sezoni: "Kornejeve iluzije" i "Orlando Virdžinije Vulf". Jedva čekam da se vratim u pozorište da nastavim to da igram i snimam neke stvari o kojima ćemo tek pričati.

Nikola Vujović
foto: This and That produkcija

Kurir.rs/ TV ekran Maša Kostić

Bonus video:

03:05

KOLIKO ME POVREDIŠ, TOLIKO TI I VRATIM: Katarina Radivojević nikad otvorenija, evo kako se nosi sa onima koji je iznevere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track