BJELI SE POTKRALA GREŠKA U FILMU O TOMI! U sve umešana i Lepa Lukić i njen veliki hit!
Foto: Kurir Televizija

ovo niste znali

BJELI SE POTKRALA GREŠKA U FILMU O TOMI! U sve umešana i Lepa Lukić i njen veliki hit!

Pop kultura -

Iako je film "Toma" Dragana Bjelogrlića oduševio publiku, koja je zbog nekih scena, bila i na ivici plača, u samom filmu potkrala se jedna greška, koju mnogi nisu primetili.

Film Toma
foto: Aleksandar Letić

Naime, čuvena pesma Lepe Lukić "Srce je moje violina", koju u filmu izvodi glumica Olivera Bacić, nije ni postojala u vreme dok je Toma Zdravković bio živ, te Lepa u stvarnom životu, tu pesmu nije mogla da peva na koncertnim turnejama u to vreme, kako je to u filmu predstavljeno.

Ovo nam je dan posle premijere filma, potvrdila i sama Lepa, koja nam je rekla da je na to bila ukazala i reditelju filma Draganu Bjelogrliću.

premijera filma, Toma Zdravković, Lepa Lukić
foto: Stefan Stojanović

- Lepo je to što je pesma "Violina" u filmu, ali ona je kasnije izašla. Tada sam pevala po turnejama "Od izvora dva putića". Kompozitor filma je znao za to, rekla sam im da je to greška, ali je Bjelogrlić insistirao da ta pesma bude izvedena u filmu za njegovu dušu - rekla je Lepa za Kurir.

Podsetimo, nakon trijumfa filma "Toma" na regionalnim i domaćim festivalima, najiščekivaniji film godine premijerno je prikazan i pred beogradskom publikom u krcatom Sava centru, gde je ujedno bila održana i poslednja projekcija, pred zatvaranje zbog renoviranja.

Mnogobrojni ljubitelji filma, ali i lika i dela legendarnog pevača narodne muzike Tome Zdravkovića bili su toliko nestrpljivi da pogledaju ovo filmsko ostvarenje, da je projekcija kasnila čak 20 minuta kako bi publika ušla u salu, a isto toliko je trajao i gromoglasan aplauz i ovacije reditelju, glumcima i saradnicima na ovom projektu, što se do sada ne pamti u ovoj dvorani.

premijera filma, Toma Zdravković, Lepa Lukić
foto: Stefan Stojanović

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:59

Premijera filma Toma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track