ODAO SE DROGI I ALKOHOLU SA 13 GODINA: Tomu Hardiju poroci su napravili PAKAO od života, a sada glumac ŽIVI SVOJ SAN sa njom!
Foto: Profimedia

srećan rođendan

ODAO SE DROGI I ALKOHOLU SA 13 GODINA: Tomu Hardiju poroci su napravili PAKAO od života, a sada glumac ŽIVI SVOJ SAN sa njom!

Pop kultura -

Tom Hardi napunio je 44. godine, a njegova životna priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Glumac je rođen kao Edvard Tomas Hardi 15. septembra 1977. godine u Londonu, a odrastao je uz oca pisca Edvarda "Chipsa" Hardija i umetnice Ane.

Sa samo 13 godina počeo je da konzumira alkohol, te ubrzo postao zavisan od istog, ali i od kokaina. Još od malih nogu oduševio se glumom, ali zbog zavisnosti i lošeg ponašanja izbačen je iz čak dve glumačke škole.

Neko vreme pohađao je internat, ali nije baš nije bio uzoran student. Izbačen je nakon što je uhvaćen da krade sportske dresove, a najbliže što je bio u prilici da boravi duže u zatvoru bilo je nakon što ga je policija zaustavila kako vozi ukradeni automobil.

Tom Hardi
foto: Profimedia

Tom Hardi i prijatelj pozajmili su Mercedes u kojem su se vozili gradom, a sve se zakomplikovalo kada je kod njega pronađen pištolj. Sa njim je u kolima bio sin diplomata, pa je incident ubrzo zataškan.

Zahvaljujući lepom izgledu takmičio se na izboru sa supermodela. Sa 19 godina osvojio je prvo mesto na takmičenju 'The Big Breakfast’s Find Me a Supermodel', te kraće vreme imao ugovor s modnom agencijom.

Ali sve se promenilo kada je dobio ulogu u televizijskoj miniseriji "Udružena braća", a zatim i u filmovu "Pad crnog jastreba". Zatim je usledio film "Zvezdane staze" koji je za Hardija bio životna prekretnica.

Propao mu je prvi brak s producentkinjom Sarom Vard, a zbog zasivnosti od droge tog životnog perioda se seća kroz maglu jer mu je droga uzrokovala česte halucinacije, zbog čega se budio na čudnim mestima.

Sve ga je toliko povuklo da je na kraju priznao kako bi, da je trebalo, prodao i svoju majku za drogu. A onda je stigla 2003. godina, kada se probudio na ulici u vlastitoj krvi, nakon čega se, uz podršku roditelja, prijavio na rehabilitaciju.

Upravo je svojim roditeljima najzahvalniji što su mu pomogli u njegovoj borbi s demonima.

Tom Hardi
foto: Profimedia

Nakon završetka rehabilitacije fokusirao se na glumu, odlučan da postane jedan od najboljih glumaca svoje generacije.

Odluka je bila i te kako dobra jer su se nakon toga nizale uloge u serijama i filmovima, a koliko ga obožavaju i reditelji, govori podatak da je u 2015. godini snimio čak pet filmova. Ljubav između njega i reditelja verovatno se krije i u njegovoj odlučnosti da se za svaku ulogu pripremi najbolje što zna - da u potpunosti živi lik koji igra.

Za jednu ulogu se izgladnjivao, kako bi što bolje dočarao zavisnika od heroina, a samo nekoliko meseci ugojio se 19 kilograma kako bi se uživeo u glavnu ulogu u biografskoj drami ‘Bronson’, o najnasilnijem istoimenom britanskom zatvoreniku Čarlsu Bronsonu, koji je većinu života proveo u zatvorskim samicama.

Pored toga što se ugojio, Tom Hardi odlučio je da ode direktno u zatvor kako bi upoznao čoveka kojeg će da glumi, ni jednog trenutka ne strahujući zbog susreta s osobom koja je bila strah i trepet i za čuvare i za zatvorenike.

Zahvaljujući ulogama, kojima je stekao popularnost kod muškog dela publike, ali i izgledu, zbog kojeg su ga žene volele, Tom Hardi postao je jedan od najpopularnijih glumaca današnjice, a prepoznatljiv je po svojim tetovažama.

Od 1999. do 2004. bio je u braku s producentkinjom Sarom Vard. Glumac je 2008. godine je s tadašnjom devojkom, asistentkinjom reditelja Rejčel Spid dobio sina Luisa. Rastali su se četiri godina kasnije, a iste godine započeo je vezu s glumicom Šarlot Rajli, koju je upoznao na setu serije "Orkanski visovi".

Venčali su se 2014, a u oktobru 2015, dobili su i prvo dete. Tri godine kasnije, stiglo je drugo dete, a srećna porodica živi i s dva udomljena psa, Maksom i Vodstockom.

Svoj privatan život drže što dalje od javnosti, tako da niko ne zna imena njihove dece, fotografije svojih naslednika, kako su rekli, nemaju nameru prodati nekom tabloidu.

Tom Hardi
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Tportal.hr

Bonus video:

00:19

KORAĆEVA U SRBIJI POLUGOLA, A VANI ZAKOPČANA DO GRLA: Novo izdanje starlete iz Ivanjice zapanjilo na mrežama! SVA JE FINA (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track