Najnovije vesti

NIJE POENTA SRLJATI U ŽIVOTU VEĆ NAĆI BALANS! Milan Marić otvoreno o rizikovanju, karijeri i Tomi: Imao je turbulentan život
Foto: Nemanja Nikolić, Promo/Aleksandar Letić

iskreno

NIJE POENTA SRLJATI U ŽIVOTU VEĆ NAĆI BALANS! Milan Marić otvoreno o rizikovanju, karijeri i Tomi: Imao je turbulentan život

Pop kultura

Ozbiljan, misteriozan, za druge šarmantni buntovnik, Milan Marić, je karijeru gradio stepenik po stemenik. Nenametljivo, bojeći je glumačkim bravurama, Marić je uspeo da za kratko vreme dospe u umetničkim krugovima kao vrlo mlad, a cenjen glumac.

Tiho i temeljno, oslanjajući se na talenat naslovnom ulogom u ruskom filmu "Dovlatov", Marić je pobrao simpatije kako domaće tako i evropske publike.

Milan Marić
foto: Dragana Udovičić

Ljubitelji domaćih serija ga pamti iz “Nemanjića”, “Vojne akademije”, “Jutro će promeniti sve”, “Žmurke”, “Besa”, kao i filma “Vlažnost”. Ove jeseni će ga publika obožavati u filmu “Toma”. Popularnost ga nije promenila, jer joj nije davao na značaju. Nedavno je proslavio 31. rođendan, a na njegov šarm, nijedna devojka ne ostaje ravnodušan. Mnogi komentarišu da Marić odaje utisak sigurnog muškarca koji tačno zna šta želi, a šta ne, a on kaže:

- Nisam siguran da je uvek dobro znati unapred šta želite, a šta ne želite u životu. Nekada nije na odmet malo lutanja i preispitivanja. Mislim da na taj način rastemo jer nas nesigurnost tera da se krećemo dalje. Pa šta i ako pogrešimo, vratimo se dva koraka nazad i onda znamo sa sigurnošću šta ne želimo. Naravno, nije poenta ni srljati već naći balans između rizikovanja, zone komfora i ispitivanja nepoznatog - poručuje Marić koji iza sebe ima brojne uloge, ali kako naglašava "Toma" je poseban film.

Filmski festival, Milan Marić
foto: Kurir/M.S.

- Ova uloga je možda najkompleksnija od svih koje sam do sada odigrao iz prostog razloga što pokriva preko 30 godina života jednog čoveka koji je imao poprilično buran i turbulentan život u nekom drugom vremenu. A u tih trideset godina sažeta je karijera, ljubav, čežnje, uspesi, padovi, poroci, bolest i suočavanje sa smrću. Ne mislim da velike uloge nužno menjaju glumce na bolje, mislim da glumce menja njihova spremnost da se bace u nepoznato i da istražuju sebe. Spremnost da idu dalje i da rizikuju - objšnjava Milan i dodaje kakav je po njegovom doživljaju bio čuveni pevač:

- Nezgodan je Toma. Kada razgovaraš sa ljudima koji su ga poznavali vrlo brzo shvatiš da svako od njih ima svoju verziju Tome, neki njihov doživljaj njega za koji su ubeđeni da je jedini ispravan. Vrlo brzo shvatiš da je bio svoj i da je svima davao po nešto a nikome sve. Možda je to bio njegov način borbe sa samim sobom, možda je bio tajanstven, a možda mu je samo tako bilo lakše da se nosi sa svetom. Ne znam. Dosta smo pričali o njemu, analizirali njegove pesme i intervjue, na kraju odlučili da napravimo našeg Tomu i mislim da je to bio jedini ispravan put - iskreno otkriva glumac koji poručuje da su komentari za film odlični, te da je većina publike oduševljena napustila bioskopske dvorane.

Milan Marić
foto: Tamara Trajković

Glumac važi za veoma aktivnog korisnika društvene mreže Tviter, te gotovo svaki njegov komentar na razne društvene teme uvek privuče pažnju javnosti.

- Mislim da je bitno pratiti šta se dešava u društvu u kojem živite, pogotovo na ovim našim turbulentnim prostorima. Što se tiče vakcine, moj stav je jasan. Žao mi je što se ispostavlja da ljudi nemaju dovoljno poverenja u institucije i nauku, ali to je već posledica unakaženog sistema vrednosti. Znam da to zvuči kao milion puta ponovljena floskula, ali evo, već godinu i po dana se suočavamo sa tim da su postulati po kojima smo ustrojili svet pogrešni. Virus kaže da moraju sve zemlje da imaju vakcine, jer ako ih samo budu imale bogate zemlje u siromašnim zemljama će nastajati novi sojevi. I tako u krug, sve dok ne naučimo da mislimo na druge. A i priroda je počela vrlo surovo da nas tome uči - jasan je Marić.

(Kurir.rs/A.M./Blic)

Bonus video:

TOMA JE CEO ŽIVOT BIO ZALJUBLJEN U SILVANU! Bjelogrlić iskreno s novinarima: Evo ko mu je otkrio ovu tajnu i kako je našao glumce!
04:49

TOMA JE CEO ŽIVOT BIO ZALJUBLJEN U SILVANU! Bjelogrlić iskreno s novinarima: Evo ko mu je otkrio ovu tajnu i kako je našao glumce!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja