LEPOTICE U OBJEKTIVU JADRANA LAZIĆA! Umetnik je izložio 70 fotografija od Bebe Lončar do Lole Astanove
Foto: ATA images

Otvorena izložba fotografija u galerijiArte

LEPOTICE U OBJEKTIVU JADRANA LAZIĆA! Umetnik je izložio 70 fotografija od Bebe Lončar do Lole Astanove

Pop kultura -

Jadran Lazić okupio je u galeriji "Arte" ljubitelje fotografije, ali i krem Beograda.

Poznati fotograf proslavlja ove godine 50 godina karijere, a publika je mogla da vidi sedamdesetak fotografija na kojima su u najvećem broju poznate ličnosti, zvezde svetskog džet-seta i državnici koje je splitski fotograf ovekovečio tokom 50 godina duge karijere.

Jadran Lazić
foto: ATA images

Izložbu su otvorili Mira Adanja Polak i Robert Čoban.

- Jadran Lazić izdvaja se od većine ostalih fotografa svog vremena, pored velikog talenta, i po vrednoći. Fotografi često umeju da budu namćorasti, da ne iskoristim neku grublju reč. Jadran nije takav, on se uvek radovao životu, uvek je oko sebe okupljao ljude, bio veseo i širio pozitivne vibracije. Mislim da je jako važno da ovu izložbu vide upravo urednici, novinari i fotografi koji danas stvaraju u Beogradu. Ako bar jedan od njih uspe da pokupi nešto od principa i osobina kojima se svih ovih godina vodio Jadran Lazić, ova izložba će imati smisla i imao si je rašta i praviti - rekao je Robert Čoban, govoreći na otvaranju izložbe.

Jadran Lazić
foto: ATA images

Ispred njegovog objektiva od 1971. stajali su mnogi, ali holivudske zvezde su postale vremenom ono po čemu se Lazić proslavio. Neke od njih su Šarlota Rempling, Rakel Velč, Robert de Niro, Entoni Kvin, Dejvid Bouvi, Džodi Foster, Marlon Brando, Beba Lončar, Lola Astanovae, Kirk Daglas, Majkl Daglas, Pol Makartni, Pele, Orson Vels, Džejn Birkin, Elizabet Tejlor, Grejs Džouns, Džoni Dep i mnogi drugi.

Beba Lončar
foto: Jadran Lazić

Izložba u galeriji "Arte" traje do 2. oktobra, a posetioci mogu da kupe monografiju "Jadran Lazić: 50 godina fotografija".

Jadran Lazić
foto: ATA images

Lj. Radanov

Bonus video:

03:24

ZBOG OVE PESME PLAKALA JE CELA JUGA: Neda Ukraden OTKRILA TAJNU nastanka ČUVENOG HITA Zora je

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track