02:55

CECA BOJKOVIĆ UOČI PREMIJERE: Igrala sam majku Draganu Bjelogrliću, sada i njegovom sinu Alekseju

sudbina

CECA BOJKOVIĆ UOČI PREMIJERE: Igrala sam majku Draganu Bjelogrliću, sada i njegovom sinu Alekseju

Pop kultura -

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu je na konferenciji za medije najavljena premijera predstave "Široka zemlja" Artura Šniclera, u režiji Marka Manojlovića.

Autori poručuju da je ovo tragikomedija i socijalna drama u kojoj svako može da se pronađe. Ona govori o međuljudskim odnosima, društvu danas, kao i o instituciji braka i porodice.

Vojin Ćetković
foto: Ana Paunković

Proces stvaranja predstave bio je izuzetno naporan, kako zbog situacije s koronavirusom. tako i zbog same priče koju ona donosi.

- Mi smo zbog cele situacije morali da smanjimo podelu u ovom komadu jer je u pitanju obimno delo. Bilo je naporno raditi ga, pogotovo što svako u ovoj priči može da se pronađe - a i zbog toga što prikazuje savremeno društvo. Nisam znao za ovo Šniclerovo delo, iako sam ga radio na Akademiji - rekao je Vojin Ćetković, koji tumači glavnu ulogu.

Premijera filma, Toma, film Toma, Aleksej Bjelogrlić
foto: Damir Dervišagić

U ovom komadu pojavljuju se dva nova mlada glumca, koji svoju pozorišnu karijeru počinju na daskama JDP.

- Zahvaljujem se reditelju što mi je pružio priliku da dobijem ulogu u ovom veličanstvenom pozorištu. Velika mi je čast. Proces je bio jako naporan, ali i jako lep, što smatram da je najvažnije - istakao je Aleksej Bjelogrlić.

Svetlana Bojković
foto: Marina Lopičić

Na samom kraju konferencije, Svetlana Bojković podsetila je kako je nekada igrala majku Dragana Bjelogrlića, a da sada tumači istu ulogu njegovom sinu.

- Svojevremeno sam igrala mamu Dragana Bjelogrlića, a sada njegovom sinu igram mamu - a ne babu, što je za mene dosta ohrabrujuće - kroz smeh se prisetila glumica.

Predstava će svoju premijeru imati u nedelju, a uloge tumače Vojin Ćetković, Marija Vicković, Svetlana Bojković, Irfan Mensur, Petar Benčina, Milica Mihajlović, Milena Vasić, Srđan Timarov, Aleksej Bjelogrlić i Tamara Šustić.

Aleksej Bjelogrlić
foto: PR/Nebojša Babić

Maša Kostić

Bonus video:

04:49

TOMA JE CEO ŽIVOT BIO ZALJUBLJEN U SILVANU! Bjelogrlić iskreno s novinarima: Evo ko mu je otkrio ovu tajnu i kako je našao glumce!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track