02:13

NOVOSAĐANKA KOJA JE POSTIGLA ČUDO U POTERI ZA KURIR TELEVIZIJU: Mozak mora da se trenira! Ne može se samo sedeti kod kuće

Ponosna

NOVOSAĐANKA KOJA JE POSTIGLA ČUDO U POTERI: Predavala sam Sergeju Milinković-Saviću, zlatnim vaterpolistima i našim odbojkašima

Pop kultura -

Dok je predavala ustav i pravo u novosadskoj Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj", predavala je mnogima, istakla je da su svi bili pametni i dobri đaci, ali sa ponosom ističe da je predavala nekima od naših najboljih sportista.

Ljiljana Radulović Dimitrov, penzionisana profesorka iz Novog Sada koja je postavila ženski rekord u "Poteri", odbranivši čak 700.000 dinara, kaže da je ponosna na sve svoje đake, među kojima ima i poznatih sportista.

Godinama ste radili u školi. Da li ste imali neke poznate đake?

- Imala sam, našeg sportistu Sergeja Milinkovića-Savića, njega stvarno moram da pohvalim. Retko je bio na nastavi, ali kada se dogovorimo, uvek je dolazio i ispoštovao me. Tu su još i Dušan Mandić, zlatni vaterpolista, Andrija Gerić, odbojkaš. Bila sam profesorka matematičkim odeljenjima, to radite i uživate, ti učenici su odlazili na Kembridž i Oksford - kazala je Ljiljana.

vaterpolo, Srbija, Rumunija, Dušan Mandić
foto: VSS/Aleksandra Krupanič

Kurir.rs

Bonus video:

02:40

Boda Ninković govor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track