SLAVKO ŠTIMAC UOČI PREMIJERE MELODRAME: Svako se zapita nekad u životu da li je sve moglo drugačije
Foto: Marina Lopičić

Uskoro

SLAVKO ŠTIMAC UOČI PREMIJERE MELODRAME: Svako se zapita nekad u životu da li je sve moglo drugačije

Pop kultura -

Veliki Slavko Štimac vraća se na scenu premijerom melodrame "Da krenemo iz početka", najigranijeg francuskog autora Erik-Emanuela Šmita u režiji Andreje Ade Lazić.

Slavko Štimac
foto: Zoran Škrbić, Vukica Mikača

Priča prati šezdesetogodišnjeg naučnika i nobelovca Aleksandra, kojeg igra Štimac, koji se vraća u svoju staru kuću i tu zatiče samog sebe iz mladosti, kojeg igra Ljubomir Bulajić, u danu koji je bio presudan za neke važne životne odluke. U ulogama žena koje su bile bitne za ovu odluku su: Branka Petrić, Lana Karaklajić, Tamara Aleksić, Nadežda Jakovljević i Natalija Vlahović.

Da li je čovek slobodan da sam pravi izbore ili mu sudbina nameće put kojim će ići, koliko nas protok vremena i iskustvo koje nam je dato menjaju, samo su neka od pitanja na koje će ovo remek-delo pokušati da da odgovor.

Veliki Slavko Štimac kaže da se predstava bavi univerzalnim pitanjima, jer svako dođe u neko doba u kom se zapita šta bi bilo da sam nešto uradio drugačije.

Slavko Štimac
foto: Zoran Škrbić, Vukica Mikača

- Ima jedna rečenica pred kraj komada koja mi se jako sviđa koja kaže: "Da li je sve ovako bilo, ne sećam se više, i to mi se sviđa jer ja sam često dolazio u tu situaciju da se zapitam šta bi bilo da sam nešto drugo - kazao je Štimac i dodao da u nekom zrelijem dobu shvati da se ne treba toliko vraćati na prošlost, jer je sve imalo svoj razlog.

On je istakao da su za njega ovo bili idealn uslovi i da je radio sa divnom ekipom, u kojoj nije bilo svađa, koje nikada nije razumeo jer one ničemu ne vode.

Premijera će biti održana 1. oktobra na sceni Opere i teatra Madlenijanum u Zemunu, dok će prva repriza biti 2. oktobra a sledeća 8. oktobra.

Jovan Mladenović

Bonus video:

03:03

OVO SU ZABLUDE O GLUMCIMA: Tihomir Stanić objasnio sa čime se suočava, i kakva mu je uloga u seriji Felix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track