00:22

GONCIĆ O TASOVCU: Bio je moj prijatelj, razmišljao je specifično, svi smo iznenađeni

KURIR TELEVIZIJA

GONCIĆ O TASOVCU: Bio je moj prijatelj, razmišljao je specifično, svi smo iznenađeni

Pop kultura -

Vest o preranom odlasku direktora filharmonije Ivana Tasovca sve je iznenadila. Tasovac je preminuo sinoć, 29. septembra u 55. godini.

Glumac Svetislav Bule Goncić rekao je za Tasovca da je bio duhovit i kreativan čovek.

Ivan Tasovac
foto: Zorana Jevtić

"Veliki umetnik, ozbiljan menadžer i veoma, veoma duhovit čovek. Bio je moj prijatelj, i imao sam priliku da razgovaram sa njim više puta. Način na koji je razmišljao je specifičan, umetnički, kreativan. To je ono što ga je krasilo. Mi smo svi iznenađeni", rekao je Svetislav Bule Goncić.

Svetislav Goncić
foto: Kurir televizija

Tasovac je diplomirao klavir na Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski" u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Bio je direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001-2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track