POSLE TOME DOBIJAMO FILMOVE O DŽEJU, ŠABANU I MILANU MLADENOVIĆU! Mnogi drugi autori najavljuju svoje projekte o slavnim pevačima
Foto: PROMO/Aleksandar Kujučev, Goranka Matić, Marina Lopičić, Dragana Udovičić

raspevano

POSLE TOME DOBIJAMO FILMOVE O DŽEJU, ŠABANU I MILANU MLADENOVIĆU! Mnogi drugi autori najavljuju svoje projekte o slavnim pevačima

Pop kultura -

Za manje od 20 dana od svečane premijere u Beogradu film "Toma" videlo je čak 400.000 ljudi.

Novo ostvarenje Dragana Bjelogrlića, kako tvrde distributeri, filmadžije i glavni glumac Milan Marić, ima bolji start od prvog dela "Zone Zamfirove", koji je pogledalo 1.080.857 gledalaca. Zavedeni uspehom ove priče, i mnogi drugi autori najavljuju biografske priče i o drugim pevačima, pa su u pripremi i filmovi o Džeju, Silvani Armenulić, Lepi Lukić, Šabanu Šauliću i Zdravku Čoliću.

Zdravko Čolić
foto: ATA Images

Međutim, od ideje do realizacije je dalek put. I Bjelogrliću je, kako je sam priznao, šest godina trebalo da izađe s filmom, a kako saznajemo iz Filmskog centra Srbije, trenutno su u pripremi samo tri projekta ove tematike: o Šabanu Bajramoviću (dokumentarac), Džeju i Milanu Mladenoviću.

Džej Ramadanovski
foto: Dragana Udovičić

Džej Ramadanovski za života je stekao mnogo prijatelja, ali među najbližima su mu bili Miodrag Mića Sovtić i njegova supruga Anica Dobra. Nažalost, pokojni pevač nije uspeo da ostvari jednu od svojih najvećih želja - da napiše knjigu "Bela žena", a potom i da snimi film, u kom bi glavnu ulogu imala upravo ova glumica u koju je ceo Dorćol bio zaljubljen. Film o njemu uveliko je u pripremi, ali su u igri tri scenarija, na kojima radi i Vanja Bulić. Projekat o Šabanu Bajramoviću je dobio podršku FCS i u pripremi je dokumentarac o njegovom životu u Americi i kako je bio uspešan džez muzičar, dok je još u početnoj fazi rad na filmskoj priči o Milanu Mladenoviću.

Vanja Bulić
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

01:55

EKSKLUZIVNO OTKRIVENO! SNIMA SE FILM O ŽIVOTU LEPE LUKIĆ: Pevačica prvo POBESNELA, pa otkrila detalje snimanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track